Skip to main content
Arkiv

Vinst för assyriska i seriepremiären!

Länge har man väntat efter denna dag då fotbollsäsongen äntligen stigit fram på allvar. Efter serievinst av div6 ifjol för assyriskad del var väntade nu flera lokala motståndare.

Måste nämna att jag just nu är på väg till norge och sitter o ska referera matchrapporten via telen så jag kommer inte dra ut på det och en del brister i skrivandet kommer att upplevas.

 

Assyriska besökte tämligen HiF som många minns från förra året och som följde med Aik upp till 5:an, starkt utav old school laget.
Årets första match spelades på sotavallen men såg ut som en bergodal-bana med baqcha odlingar runt omkring.
Aik ställde upp med ett starkt lag på pappret med samt nytillskotten Ashur Kanoun, Walle Elkari, Sidney Ssempala samt kometen Carlos Hernan Crespo i startelvan. Inför matchen såg spelarna väldigt taggade ut med eye of the tiger i de flesta mellanöstern spelarna dom vart här för att ta tre poäng.

Väl gick visselpipan igång och det var HIF som ägde boll första tio innan Kanoun gjorde sitt första mål via en fin lobb över målvakten för AIK, kan då tillägga att vår ledare och mentor Suhaib skadades vid det anfallet och beräknas vara borta ett tag. Det coola med AIK är att vi har allt i laget, doktorer, terapister, pizzabagare, musiker m.fl. Snabbt var dokhtor Neshro på plats för att undersöka lagkaptenen.
Man kan sammanfatta första halvlek att HIF spelade väldigt duktigt, bra passningar, hålla i boll bla. Men offensiven från assyrisks var för stark då inte minst carlos som var på hugget med att göra 2 mål första halvlek då ett utav dom var makalöst hur han såg stt målvakten var långt ute och drog på en kanon från 40 meter. Även sasha fick spräcka måltorkan han har haft i 3 månader nu.
Assyriska höll tillbaka i en ganska tempofattig första halvlek.

Andra halvlek och inga byten hade gjorts utav demontränaren jocke lubking utan fortsatte med samma elva. Sasha med ett högt självförtroende lika hög som mount everest satte sitt andra mål för kvällen. Tiden går och sexan kom,sjuan kom och slutresultatet blev tillslut hela 8-0 signerade carlos som fullbordade sitt första hattrick för karriären samt ashur och inhopparen krille.
Aik höll i matchen med bravur och det bådar gott för nästa match.

Betyg till inhopparna:
Romel stod för en stabil insats som mittback

Krille kom in och sprang på varenda boll, orsakade straff och satte
själv ett mål

Wille och kaid spelade för kort tid för att betygsättas!

Nu gäller det att ta med denna match till på tisdag då det är dags för hemmapremiären då hestra kommer på besök. Vi i laget hoppas på att en mångfaldig publik kommer o hejjar fram oss till nästa seger.

/William Yako