Skip to main content

Assyriska IK – Eneryda IF (2-2)
I lördags tog Assyriska IK emot Eneryda IF på ett regnigt Rosenlunds IP. Matchen spelades på konstgräset och AIK rullade på fint och ledde matchen med 2-0 långt in i andra halvlek. Eneryda hade under första halvlek 1 eller 2 halvchanser men mycket mer hade dem inte. När vi leder matchen med 2-0, så lämnas ett stort gap mellan anfall och mittfältet. Detta resulterar i att Eneryda genom två kontringar kan kvittera matchen. Assyriska borde ha säkrat mittfältet vid 2-0 och kanske flyttat ner ytterligare en spelare till backlinjen. Men, men bollen är rund. Tyskland tappade en 4-0 ledning tidigare i veckan, så allt kan hända.
Målskyttarna i matchen var General Suhaib Shamoun och Javier Zanetti Look-a-like James Gorial.

Habo IF – Assyriska IK (0-3)
En av årets blötaste match följdes upp av en urdålig matta ute i Habo. Första halvlek och de första 10-15 minuterna ägde Habo spelet men kom aldrig till några farliga chanser. Sakta men säkert började AIK tugga in sig i matchen och stod för de farligaste chanserna. 0-0 stod sig halvleken ut. Andra halvlek kom ett nytt AIK ut och dominerade helt och hållet, Visserligen var det de snabba omställningarna som ställde det för tunga Habo som senare skulle få ett mål i baken och det var James Gorial som skrev in sig i målprotokollet. Efter det började de mesta gå för assyriskas väg och 2-0 respektive 3-0 kom strax efter båda gjorda utav General Suhaib Shamoun. 0-3 och vinsten var ett faktum.
Assyriska går nu upp på första plats i kvalspelsgruppen på 4 poäng med bättre målskillnad över Eneryda!
______________________________
Sista kvalmatchen spelas den 27 oktober borta mot Madesjö IF i Nybro. Det kommer att abonneras en 54 mannabuss, där vi har ett antal platser lediga. Bussresan kostar 100 kr (motsvarar nästan 2 snusdosor).
Samling sker i Assyriska Turabdin Föreningen i Vättersnäs kl. 09.00.

Datum: Lördagen den 27 oktober
Tid: 14.00
Plats: Madesjövallen, Nybro

Anmälan till bortamatchen ring Dimot 0739-391819 eller Aydin 0762-375705.