Skip to main content

Dagens viktiga match inleddes med en tyst minut för att hedra vår målvakt Vilson Cakovics fars tragiska bortgång.
Assyriska IK bar svarta sorgeband och det syntes tydligt att spelarna gav allt för att vinna matchen.
-Idag spelade vi för Vilson sa Ninos Töre efter matchen och vi tog 3 viktiga poäng.

Matchen inleddes starkt av AIK där mittfältet gjorde ett kanon jobb. Målet vaktades av Bahij som inte spelat en enda match i år p.g.a den långa rehabliterinstiden. Gabriel Valencia styrde mittfältet likt en general. Lennart som vi vanligtvis har fått bekanta oss som mittback flyttades upp till mittfältet och frågan är om han inte ska stanna kvar där?!

1-0 målet kom i en fast situation, där Ashour Nisan slog frisparken och bollen gick in i mål vid första stolpen. Efter målet så flyttade Hestra upp truppen och de satsade allt på kontring spel. En långboll från Hestra som var adresserad till deras anfallare nickades tillbaka av Wille som var först på den, men som olyckligtvis ställde Bahij i målet efter missförstånd mellan backarna och målvakten. Hestra kunde enkelt sno åt sig bollen och placera den vid bortre stolpe. Första halvlek slutade 1-1.

Andra halvlek började AIK lite okoncentrerat och just koncentrationen gjorde att vi fick 2-1 i baken. Matchbilden skulle förändras när vår rutinerade anfallare, Ammo Suheib byttes in, tillsammans med Geggi. AIK kvitterade genom Suheibs otagbara nick där just Geggi stod för det fina förarbetet som slog ett hårt inlägg.
I slutminuterna kom även 3-2 målet och även det gjordes av en hårt slitande Ashour som sedan aviserade för byte.

Idag betygsätter jag ingen specifik spelare, då jag tycker att samtliga spelare gjorde en kanoninsats i 90 minuter+tilläggstid!!!

Spelare, ledare, styrelsemedlemmar och supportrarar tänker på dig Vilson.