Skip to main content

Vart ska man börja egentligen?

Jo, vi står som kvalsegrare igen för andra året i rad vilket är helt fantastiskt, underbart och välförtjänt! Assyriska hade i sina tidigare kval matcher spelat oavgjort respektiv vinst (Eneryda 2-2 samt Habo 0-3), man låg etta i sista mötet mot Madesjö från Nybro som låg sist.

Ska ta det rätt kort då en lång seriesammanfattning kommer upp inom kort

 

Östra smålandsdelen bjöd på ett strålande väder trots minusgrader natten inpå matchdagen, planen var hård men förvånansvärd fin till en början men solen såg till att den mjuknade till strax innan matchstart.

Till matchen nu och det var AIK som tog kommandot med en gång och försökte skapa chanser men Madesjös backlinje stod emot bra. Efter en kvart vart vi uppe på 6-7 hörnor men som kändes ofarliga. Madesjö insåg stark offensiv från AIKs sida så man började satta på kontringar och det gjorde dom bra och skakade försvaret med jämna mellanrum.

Efter lite handbolls spel runt Madesjös straffområde hittar Walle Lirim med en fin klack bakom backlinjen men hamnade i en 50-50 duell med målvakten, turligt nog fick Lirim med sig bollen och kunde rulla in bollen i tom bur. Oturligt för målvakten vars knät kom i mellan i duellen och tvingades avgå, Krya på dig Målisen !

Efter det var det mest hawaii fotboll från båda sidorna, mycket långbollar felpassningar och felbeslut.

Andra halvlek släppte det helt för assyriska då Madesjö kändes väldigt trötta. Man gör både 2-0 genom Ashur Nissan samt 3-0 och 4-0 via Alen Doric och kvalsegern var ett faktum.

Det vart glädjerus för laget samt våra trogna och älskade supportrar som tog sig hela vägen från Jkpg till Nybro! Respekt till er. ( Bilder från matchen går att hitta på Peax hemsida. www.j-bild.se)

Nu är det bara blicka framåt och satsa ännu hårdare inför Div.4 Elit.

Som sagt kommer jag lägga upp en mer längre och sammanfattande artikel hur det gått genom hela säsongen.

ÅTERIGEN GRATTIS ASSYRISKA IK!
VÄLMÖTT / William Yako