Skip to main content
Arkiv

Vinst för Assyriska i hemmapremiären på Rosenlund!!

Dagen började med att bjuda på ett strålande väder vars temperatur sakta men säkert gled ner mot kyla och syret man andades ut började synas i det normala sverige vädret. Idag fick Assyriska besök utav Hestra som starkt vann förra matchen mot Nik med hela 5-2 och vi spelare blev snabbt informerade att vi skulle ställa upp mot ett tungt men ändå löpvilligt Hestra. Matchen skulle spelas på den underbara planen som man har hållt i bra skick och inte som dom andra chöp planerna.

Kan nämna att vi har börjar spela musik inne i omklädningsrummet så den som har bra och blandad musik ta med gärna.

Assyriska ställde upp med nästintil samma uppställning som mot HIF men in kommer unge och ettrige Krille som får förtroendet på anfallet istället för vår käre lagkapten och svenskbrytande mentor Suhaib som blev illa skadad därav beräknas bli borta omkring 3 veckor, överdrivet då suhaib har samma gener som Wolverine i X-Men ( till alla som inte vet ). Värt att tillägga, vår överlägset snyggaste spelare James ( tätt efter Ashur Kanoun )  är tillbaka på allvar nu efter att ha spenderat mycket tid på Caféet Claras (Ägare).

Nu till matchen och första halvlek

Det började bra för assyriskas del, man rullade fint mellan backlinjen, mittfältet kom ner och plockade boll och levererade vidare medan Hestra låg och avvaktade första 10 minuterna. Hestra måste ha läst på hur vi kör och att vi är väldigt offensiva med vår 4-3-3 uppställning, och då svarade de med en defensivt 4-5-1 uppställning och statsade på kontringar och det gjorde dom fantastiskt.

Ett tungt Hestra fick gång på gång assyriskas passningsskickliga mittfältare urbalans och dåligt spel från hemmalaget sida var ett faktum. Man sköt iväg bollar och passningar hejvilt och det tog bortalaget vara på och svarade med kontringar gång på gång, och det dröjde inte länge till innan den löpstarke anfallaren i Hestra kunde slå en inåt passning mot sin rusande kollega som kunde dunka in bollen i mål. 0-1 och assyriska hade tappat allt, vilket ledde till att man gör ett förvånande byte redan i 35 minuten då Martin Dikho fick kliva av pågrund utav pingislungor som händer alla och in kommer James som gör sin första match sedan Sjöbo matchen förra året. Mot slutet började det se bättre ut man fick tillbaka kontrollen över bollen och nu såg Hestra spelarna trötta ut efter ha kört max i en rätt lång period. Jag missade det men efter att ha hört publiken sucka högt fick man höra att Ashur Kanoun haft en ren chans till att göra 1-1 men bollen borrade sig precis utanför högra stolpen. Tufft för assyriska när domaren blåser av för första halvlek och ändringar skulle snabbt ske vid pausen.

Andra halvlek

Ändringar skedde och istället för vår egna marcelo Ashour Nissan kom Assyriskas mosiqar Wille in på vänsterbacken för att försöka tillge ny energi och visst förändrades matchbilden totalt. Jag vet inte vad som sades eller skreks inne i omklädningsrummet men hemmalaget kom tillbaka med en nytändning. Man börjar rada upp chanser efter chanser och 15 minuter in i andra halvleken blir Kanounen fälld precis utanför straffområdet. Som vanligt vill alla ta den frisparken men ingen kommer i närheten utav Frisörens son Majkels envishet som la upp bollen och drog den i muren, många suckade säkert i laget men bollen studsar tillbaka och Majk drar på igen och där satt den bakom målvakten och ruset flödade genom alla spelare som sprang efter Majk. 1-1 och assyriska drog på ytterligare en växel man sökte hela tiden anfallarna bakom deras högt placerat försvar men siktet var inte ställt på flera spelare. Man byter ut Krille som sprungit sig 5 kg mindre på kanten och byter in Kaid och som vanligt har han ätit tlokhe till frukost. Men det skulle inte hindra honom från att slå in Ashurs skott som tar i stolpen och turligt hittar till en fristående Kaid som dundrar in 2-1 och stående ovationer från publiken som såg sitt lag vända 0-1 till 2-1 i andra halvlek. Reslutatet stod sig ut och assyriska kunde ta sin andra seger som gör att vi är uppe i serieledning med 2 mer gjorda mål än mullsjö.

Starkt och vända av assyriska men vi kan inte bara göra bra andra halvlekar utan måste vara jämna matchen igenom, något tränaren måste ta itu med men annars riktigt skön seger. Redan nu på måndag möter vi lekeryd på bortaplan och även där hoppas vi kunna plocka poäng.