Skip to main content
Arkiv

Suhaib Shamoun

Nästa man ut är Assyriskas lagkapten Suhaib Shamoun. Förutom hans ledaregenskaper är Suhaib en väldigt ödmjuk person. Han är också en stark, smart och effektiv spelare. Allt detta plus lite till gör honom till en otroligt bra anfallare.

Hur är det att spela för Assyriska IK?
Bra klubb från topp till tå. Stämningen är bra och engagemanget är stort och det är av bra kvalité genom hela klubben. Man vill gärna spela för klubben för att det satsas och arbetas mycket kring laget.

Vem är AIK:s viktigaste spelare enligt ditt tyckte?
Bahij, dels för målvakt är så viktig post och för att han är säkerheten själv. Han ska också få beröm för sitt tillslag. Jag tycker även att spelare som Maik, James, Ville och Ashor N är viktiga med sin inställning, dom viker inte ner sig.

 

Hur ser framtiden ut inom AIK?
Jag har haft problem med mina ljumskar, får därför avvakta med den frågan, annars är jag även intresserad av att träna ett junior lag inom klubben.

Vad tror du om våra chanser i femman och vad bör klubben tänka på?
Klubben bör sätta upp realistiska mål. Jag tycker att vi bör i första hand satsa på att etablera oss i femman och därefter börja avancera i seriesystemet. Man bör också uppmärksamma spelarna och lyssna på behovet.

 

Du som varit elit idrottare i Irak, hur ser du på svenska fotbollsspelare?
Jag tycker att dom flesta spelarna i Sverige saknar ambitionen, tålamodet och är ofta själviska och kaxiga. Man är stor talang vid 16, men sen händer det något vid 20 års åldern som sätter stop för utvecklingen. Spelarna bör sätta upp långsiktiga mål och inte tjura vid enskilda fall där man får sitta på bänken eller stå över en match, detta gäller även dom lägre divisionerna.

Suhaib du ska ha tack för mycket intressanta reflektioner. Nu är det dags för den berömda frågesporten.

I vilken månad inträffar midsommar? Juni (juni)

Vem är VM historiens bästa målskytt? Ronaldo (Ronaldo)

Från vilket land har varumärket Lexus sitt ursprung? Japan (Japan)

 

3/3 bra jobbat Suhaib, Tack för din tid och lycka till.