Skip to main content
Arkiv

Simkha Gorgis

Nästa man ut i veckansprofil är Assyriskas Simkha "Roberto Carlos" Gorgis. Mannen med dom lekfullaste finterna, det tillsammans med löpstyrkan som han besitter kan avgöra vilken match som helst.

Vad ville du bli som liten Simkha?
Basketproffs eller jobba med datorer. Mitt intresse för basketen växte fram under min tid i USA. Dator intresset är genetiskt som jag fått ärva av min pappa.

Vad fick dig att byta basket mot fotboll?
Ashour Shamoun, Ronaldo och VM-98. Om jag ska förklara mer utförligt så var det VM hystrin och Ronaldos magiska finter som var de avgörande faktorer tillsammans med ditt tjat om fotboll.

Varför håller du på FC Barcelona?
För att jag gillar sättet som dom spelar på. Barça har patent på Tiki-Taka plus min favorit spelare patrick Kluivert som spelade för klubben.

Beskriv en perfekt fotbollsmatch?
Visingsö – Assyriska från 2008. Vi kom sent till matchen, hann inte värma upp, hade inga avbytare, ingen tränare och ingen målvakt. Trots allt det var matchen den bästa som jag spelat och jag talar nog för hela elvan. Vi hade inga krav eller press på oss, utan vi bestämde oss för att gå ut hålla våra positioner och ha roligt. Samtliga i elvan presterade maximalt.

Vad är dina styrkor och svagheter?
Styrkor: Löpstark, bollkänsla, fantasifull och träningsviljan.
Svagheter: Konditionen, extremt enfotad och min ojämna nivå.

Hur ser framtiden ut för dig i Assyriska IK?
Jag tänker fullfölja mitt livstidskontrakt i Assyriska.

Vad bör klubben förbättra?
Alla är nya, spelare som styrelsemedlem. Klubben har utvecklats progressivt och detta smittar av sig på spelarna. Fortsätt med det ni gör för det syns att ni satsar. Man ska inte vara nöjd utan vara framåtsträvande. Däremot tycker jag att vi bör fundera över hemsidan. Jag har lite idéer som vi kan snacka om när säsongen är över.

Då får vi boka in en date Simkha för jag tycker också att hemsidan behöver ett ansiktslyft. Nu är det dags för 3 snabba.

Vem är Maria Wetterstrand? Vätternstrandens uppfinnare. (Politiker och miljöpartist).

Vem gjorde första målet i VM-2010? Någon Sydafrikan mot Mexico. (Tshabalala)

Vem är match arrangör för Assyriska IK?
Aydin Efrem. (Aydin Efrem)

Du får ett halvt poäng för andra frågan och ett halvt för fantasin i första frågan plus det rätta svaret tredje, vilket ger dig 2/3. Tack för din tid Simkha och lycka till i nästa match där vi kan spela hem serien.