Skip to main content
Arkiv

Säsongen som varit

”En liten bit i taget, och du kommer långt” lyder det spanska ordspråket, det var precis det vi gjorde förra året, nämnligen att ta ett steg i rätt riktning. Vi har avancerat i seriespelet för första gången. Historiskt ögonblick för Assyriska IK.

Vi har stundtals spelat dåligt, men för det mesta har vi briljerat på planen och levererat en teknisk fotboll med fart och enkelhet.
 

Just enkelheten är en punkt som jag vill betona då det löst våra anfallsproblem i dom matcherna där spelet låst sig. Det är också då en skicklig fotbollsspelare utmärker sig bäst, genom att lösa svåra situationer på ett enkelt sätt, för det är svårt att spela enkelt.

 

Vi inledde säsongen med en imponerande vinst mot Vista, kryssade mot Mullsjö på grund av att effektiviteten uteblev och med efterföljande 5 raka segrar kunde vi hålla oss på toppen av tabellen.
I sista matchen innan sommaruppehållet kom bottennappen mot IK Vista på borta plan, där samtliga inblandade underpresterade. Uppehållet kunde inte vara lägligare för vi behövde rannsaka oss själva och sluta underskatta motståndarna.

 

Med lite sommarvärvningar stärktes laget ytterliggare och detta visades tydligt på planen då vi bl.a. Bytte formationen till 4-3-3. Nu kunde vi spela bredare, djupare och hade längre anfallsspel.
Sju raka segrar bärgades hem och man var därmed klar för spel i Division 5 med en match kvar att spela.

 

Jag kunde ha gett mer detaljer om säsongen som varit, tagit upp specifika fall eller nämnt namn, men jag vill inte göra det för jag jobbar jämt och ständigt för att vi ska bli en enhet, därför vill jag tacka samtliga inblandade för tiden och kraften man lagt ner på klubben, det syns och hörs. Vi uppfattas som en seriös klubb och är attraktiva på marknaden. STORT GRATTIS till oss alla.

 

Mitt enda önskemål inför nästa säsong är högre närvaro på försäsongsträningen, för att förra årets var under all kritik.
Det är enkelt att göra jobbet när man kan det.

Nu vet vi hur och vad som behövs för att klara uppgiften, och det ska vi överträffa i år när vi spelar hem femman.

 

Forza Assyriska

/ Ashour Shamoun