Skip to main content

Nästa man ut i veckans profil är en mycket speciell spelare för mig. Det är nämligen så att jag och skurken Sami Belge har varit lagkamrater sen jag började spela fotboll i en klubb. Det var året 1998 och jag var nyflyttad till Sverige. Jag sökte mig till klubben IFK Öxnehaga för att provträna för 84-laget och den första jag ser på planen är Sami.

 

Än idag är du först av alla på träningarna och du missar dom väldigt sällan:

-Jag har spelat fotboll sen jag var 8 år. Alltid älskat sporten och tränat hårt. Försäsongen är en tuff period men viktig om man ska hänga med i början av serien. Sen är det alltid kul att träffa grabbarna o snacka lite skit o umgås hehe.

 

Varför kallas du för skurken?

-haha bra fråga. Det hela började med att jag kallade mina vänner o bekanta för skurk. Sen vändes allt mot mig själv o jag blev kallad skurken. De tyckte att jag passade mer som en skurk med min listighet och oskyldiga skurk beteende haha.

 

Haha ok det känner jag igen. Sami har du haft några andra intressen inom idrotten än fotboll?

-Fotboll är tveksamt nummer 1. Men jag gillar även att löpa, simma och spela tennis. När det gäller Tv tittande kollar jag på massor med olika sporter ex, ishockey, friidrott, OS mm mm.

 

Då lär du inte missa en enda VM match till sommaren. Vilka håller du på där?

-haha nej jag ska nog försöka kolla så mycket som möjligt. Det är VM endast vart 4:e år. Jag håller på Brasilien annars vill jag att ett Afrikanskt lag ska vinna. Det känns som att de är värda det efter allt tråkigt som händer där. Helst ska ett fattigt land vinna VM.

 

Brasilien måste vara det vanligaste favorit laget. Själv håller jag på Spanien vad säger du om deras chanser?

-Spanien tillsammans med Brasilien måste ändå räknas som favoriter. Tror Spanien kommer att gå långt. De har lossnat för dom på senare år. De har 11 stor stjärnor på plan endast Brasilien kan matcha dom på de området. Efter Maradonnas fiasko uttagning till VM kan Argentina vara glada om de klarar Gruppen. Han kanske var hög när han ringde runt. Ringde fel nummer eller nåt haha.

 

Håller med om att Maradona är sämsta tränaren någonsin. Nu till personligare frågor. Vad kan du tillföra laget Sami?

-Jag är en av väldigt väldigt få spelare som aldrig klagar i AIK. Jag kämpar på plan och klagar nästan aldrig på domaren vid matcherna. Jag har bra kondition (bäst i laget enligt Romel ;P), bra passningar o skott. Jag kan även tillföra laget rutin då jag har spelat fotboll i 18 år

 

Det låter toppen Sami. Vad är då dina sämsta egenskaper som fotbollsspelare?

-Tveklöst huvudspelet. Jag är varken bra på att nicka eller gillar att nicka hehe. Måste ta för mig mer och vara mer offensiv. Måste även bli bättre på att snacka på plan.

 

Har du någon förebild i Assyriska?

-Jag har några favoriter ja hehe. 1. Min favoritdjur Ashor Shamoun. 2. Neshro B och Ninos T som är mycket duktiga och rutinerade spelare. 3. Daniel Y som är skön och rolig person. 4. Iskander Shamoun som är en mycket trogen Assyriska supporter och materialare. 5.Dimot "Bluetooth" Dere våran Assyriska businnes man och grillmaster hehe.

 

-Det var en lång lista det. Då var det dags för 3 snabba.

Vad mäts med EKG? Hjärtfrekvens och rytm (Hjärtfrekvensen)

Vilken stad är störst i världen till ytan? Mexico City (Kiruna)

Vad heter kungen i Spanien? Jag vet inte gissar på Ashour Shamoun (Juan Carlos I)

Tack för din tid Sami och lycka till i fortsättningen.