Skip to main content
Arkiv

Träningshelg med Assyriska IK

Den 23-24 juli åkte Assyriska IK truppen och styrelsemedlemmar till Vrigstad för en kort, men intensiv träningshelg. Tränaren Joakim Lübking, samt några av spelarna saknades av olika anledningar, men annars var dom flesta närvarande.

 

Lördag:

 

08:30 samlades vi för att tillsammans åka till Vrigstad Värdshus, ett hotell med en spa anläggning, en fin fotbollsplan i närheten och ett konferensrum för våra teori pass m.m.

 

10:00 samlades samtliga i konferensrummet för att välkomnas till hotellet, gå genom agendan och tilldelas rum.

Efter att samtliga installerat sig, åt vi frukost tillsammans. Senare umgicks en stund och förberedde oss för träningen.

 

11:30 begav vi oss till fotbollsplanen. Samtliga var närvarande. Även skadade spelare och styrelsemedlemmar tränade vid sidan av planen.

Coachen Suhaib hade förberett ett 90 minuters tufft pass som i skrivande stund, fortfarande känns i benen trots att det har gått ett dygn. Passnings övningar, spel, tuffa explosivitets och vändnings övningar ingick. Även snabbhets test som klockades inkluderades i dagens första träningspass.

 

13:00 begav vi oss tillbaka till lägret för att ta en snabb dusch, äta i hotell restaurangen och vila upp oss, för att orka med teori passet.

 

14:30 samlades vi åter igen i konferensrummet för att prata taktik, formation, och spelidé. Tränarna Suhaib och Ninos gick genom försvars och anfallsfotbollen.

Det var ett mycket givande pass som vi får praktisera under närmaste veckorna för att spela hem serien.

 

Ferit Tanriver gick genom olika strechings och rörelseträningar. Han gick även genom hur muskel och kroppen fungerar. Dock kortfattat, för att träningspass nr 2 inväntades.

 

16:30 var det dags för den efterlängtade träningen, där AIK spelarna skulle ställas mot AIK styrelsen. Vi fick tyvärr finjustera planen, då styrelselaget helt plötsligt halverades pga skador från den tidiga träningen. Det var en lättare träning denna gång med mycket boll och lite roligare övningar. Träningen avslutades med matchen som vanns av mitt lag, tack vare vår 7 måls skytt Dimot Dere.

 

19:00 var det dags för middag och senare rehabiliteringsträning i hotellets spa anläggning.

 

21:00 Samlades laget i konferensrummet för olika aktiviteter. Kvällen började med frågesport bl.a.
Aktiviteterna fortsatte långt in på natten för dom flesta.

 

Söndag:

 

08:00-10:00 gick vi upp för att äta en snabb frukost och förberedda oss för det sista träningspasset.

 

10:15 skulle träningen ha börjat, men vi hade en avvikelse från schemat pga av olika faktorer. Istället hade vi ett extra insatt teoretiskt pass som jag hoppas har varit givande för samtliga inblandade.

 

11:30 -13:00 tränades laget av Suhaib igen. Dagens träning bestod av flera passningsövningar och avslutades med five a side match.

 

13:00 – 14:00 var det dags för lunch och utcheckning.

 

14:00 Samlades vi i konferensrummet. Denna gång för att utvärdera träningshelgen och sen åka hem. Det var många positiva reaktioner från lägret angående det mesta. Många av deltagarna såg framemot nästa läger, då det har varit ett givande dygn.

 

Jag vill tacka klubben för detta gyllene tillfälle och vill även tacka samtliga deltagare, som tog tillfället i akt och närvarade i samtliga moment, bjöd på sig själva och hade trevligt.

 

Det vi ser framemot mest är att träna hårt och effektivt för att förverkliga allt som utlovats av oss.

 

Av: Ashour Shamoun