Skip to main content

Förra onsdagen var Assyriska IK på besök i Göteborg efter att ha fått en inbjudan från broderföreningen Assyriska BK som lirar i Div2.

Det var tunga miner och kråkor i ögonen på de flesta AIK spelarna när bussen skulle färdas mot GBG kl: 08.00 på morgonen, ( Straff skall tilldelas till Flodde som vaknade vid 5 på morgonen för att hitta rätt skjorta OCH ändå var sen till samligen)

Kl:11.00 kom vi fram till Ruddalens konstgräs plan för ett träningspass där lagen delades upp i 2 grupper blandade från båda klubbarna. Solen stekte och efter första övningen kändes det som man sprang runt på lava, (BTW fantastiskt väder göteborg bjöd på under dagen)

Efter ett skönt pass åkte båda lagen tillbaka till föreningen för att eventuellt duscha och käka för efter det väntades det stranden.

Kl 18:30 väntades det en vänskapsmatch mellan ABK och AIK, en match som slutade 0-1 till gästerna. Nu vet vi hur det är och vara de utspelade motståndarna och ändå ta poäng.

Det var ett ABK som istort sett spelade ut AIK under båda halvlekarna, vi ska tacka deras målvakter som vi fick använda oss utav i första respektive andra halvlek som gjorde dunder räddning efter räddning. Annars stod AIK stundtals bra upp med Div 2 laget även vi hade farliga chanser till att göra mål men det märktes tydligt vilken stor temposkillnad det är i allt dom gör nästan. Målet gjordes utav Alex Wendmu

Efter matchen bjöds vi tillbaka till föreningen där styrelsen bjöd på grillkäk och dryck, Ninos skulle som vanligt sticka ut och tog ett par folk öl och dessutom lyckades få med sig en back med öl på tillbaka vägen.

Annars en mycket lyckad dag med vädret samt det ursköna gänget från frölunda. Hoppas dom var lika nöjda med sammanföringen som vi var och vi hoppas redan snart kunna bjuda över dem.