Skip to main content

Vädret verkar inte ha gett upp än och infaller ständigt under våra matchdagar. Även igår fick vi känna på kylan från regnet men spelarna verkar ha vant sig nu. Beröm till EBK:s gräsmatta som höll bra klass vilken passade oss bra.

För övrigt har det gått galant för EBK under försäsongen och de inledde även serien med vinst mot Bosna med 1-2 och jag tror själv att dom kommer hålla sig uppe i toppstriden.

Det börjades väldigt dalande under första halvlek, Assyriska försökte rulla boll men man verkar inte ha hittat sista touchen som är väldigt viktig under vår fotbollsfilosi, vilket ledde till att EBK kunde ständigt kontra. Och det gav resultat efter under 25 minuters spel, 1-0 till hemma laget efter fin kontring. AIK försökte trycka på ännu mer med EBK var väldigt disciplinerade i sitt försvar/positions spel. Man kom inte direkt till några rejäla chanser utan tappade boll och kontringarna var ett faktum.

I andra halvlek görs det byten och in kommer Ninos Töre legenden, alla minns nog förra året när han köpte nya skor(hummel?) och hur glad han var i sin comeback, tråkigt nog skadade han sig efter en minut.! Men i denna comeback visade han framfötterna och spelade betydligt fler minuter!:)

Även AIK:s egna modell (George Nissan) fick entra planen efter ett broderbyte (Ashour Nissan)

I andra halvlek såg det mycket bättre ut, sista touchen fanns och man skapade betydligt fler och hetare chanser. Ju längre tiden gick dessto tröttare blev EBK:s spelare och assyriskas spel började visa sig. Det var i 60:de minuten som William Yako fick bollen precis utanför straffområdet, toucha bollen förbi 2 spelare och smällde till och över mål (trodde alla) men den dök ner precis under ribban. Det var hans första mål i AIK tröjan och han hoppas på fler iår!

Efter det malde man på och första kom Gabriel Valencia, sedan var det George Nissan, sen var det Martin Dikho i stolpen men inget ville in. Ninos Töre pangade till bollen i nätet men bortdömt för offside och med det väldigt väldigt tveksamt.

Hursomhelt kommer vi att med andra halvlek till nästa match mot Ljungarum. Ett lag som även de försöker rulla så mycket boll som möjligt. Skulle det passa oss bättre måntro?