Skip to main content

I en vattentung plan föll assyriska mot favoriten MIK där spelet inte blixtrade från hemmalagets sida. Det var MIK som styrde matchen rakt igenom men hade väldigt mycket marginaler med sig.

Assyriska IK – Mariebo IK (0-1): Assyriska föll på hemmapremiären

Det var mycket som gick dåligt för AIK i matchen mot MIK. Man kom aldrig upp i den standarden som man är vana vid utan fick se hemmalaget bjuda på många och enkla felpassningar och felbeslut.

Istället glänste Mariebo med sitt spel och tog kontrollen över mittfältet och det var där matchen avgjordes. Men chanserna var få från båda lagen, Mariebo var nästintill nära att näta efter en retur och det var bästa chansen i första halvlek annars var det mest på mittfältet bollen rullades.

I andra halvlek kom AIK ut som ett nyttlag och började rulla fint, men det höll tyvärr i 15 minuter och Mariebo kunde hota ännu mer och med flera chanser att ta ledningen. Och det var i den 70 minuten på hörna som målet kom för MIK.

AIK hade dock chans att trycka in bollen och det var också vid en hörna och efter hawai tjongande i straffområdet träffar Ashur K stolpe ut och efter det tog andan slut hos de flesta spelarna.

AIKs: bästa spelare, Lenart “kelgrisen” Yako och Valon “boyka” Shabanaj

 

På onsdag tar vi nya tag och möter Egnahem som vann sin första match mot Ljungarum och hoppas där att spelet stämmer.

 

MVH/ William Yako