Skip to main content

Assyriska IK 2012

Eftersom att William Yako klagade på att sidan blivit alldeles för torr så kommer det en liten kort rapportering om vad som hänt och kommer att hända kring Assyriska IK under det nya året.

Inledningsvis så kan jag informera er besökare om att klubben har gjort klart med en ny tränare vid namn Moses Gitau med tidigare förflutet i FC Norrköping som tränare. Som spelare har han bl.a. gjort en A-landskamp, tio J-landskamper för Kenyas landslag samt klubblagspel i Oman och i Sverige. Moses har dessutom spelat i Assyriska Norrköping och det visar sig att vår coach stormtrivs runt den assyriska omgivningen så därför var valet enkelt när han valde Assyriska IK. Han har även flera fina tränarutbildningar bakom sig där en utav dessa var i den spanska La-liga klubben Atletico Madrid så det kommer troligtvis bjudas på en hel del spanska fotbollstakter i Rosenlunds IP under den kommande säsongen. Vi välkomnar vår nya tränare och ser fram emot en spännande resa tillsammans !

Försäsongen har dragit i igång på allvar och det har sett relativt bra ut samtidigt som stämningen i truppen är god. Vi vill dock uppmuntra samtliga spelare att närvara på alla träningar då vi har lagt märke till att det är för dålig närvaro på vissa träningar vilket kan förstöra träningsupplägget samt för de spelare som är närvarande.

Vi har även hunnit med två träningsmatcher mot Husqvarna FF och Egnahems BK. Mot HFF så fastställdes resultatet till 3-3 vilket är godkänt om man möter ett division-2 gäng. Mot EBK kom vi inte riktigt upp i vår potentiella nivå och förlorade matchen med 3-0 men två möten under säsongen väntar mot dem där vi kommer att revanschera oss ordentligt.

Det har även diskuterats ett eventuellt träningsläger till Turkiet och vi inväntar svar från vår kära styrelse under dagarna och därefter tas ett definitivt beslut om när detta ska ske. Dimot Dere och Gabriel Remmo la fram erbjudandet om att betala resan för samtliga spelare men vår mittfältsmotor Martin Dikho tackade nej till det generösa erbjudandet och bad om bättre bollar till träningarna istället vilket han har gjort sedan klubben grundades. I samband med detta säljer vi även restauranghäften där vår eldsjäl Romel David har huvudansvaret, varje spelare ska sälja minst tre var och gör ni inte det så har ni med Romel att göra.

Vår sportchef Rubel har även spetsat till truppen inför den kommande säsongen. Årets första nyförvärv är Petros Russom som närmast kommer från IK Tord som kommer att sätta prägel både på och utanför plan. Sedan har Råslättsikonen Alex Wendmu och mittfältskreatören Lennart Yako plockats in från Råslätt respektive Ekhagen. De förlorade sönerna Christian Shamoun från Ekhagen och Sargon Shahbaz från klubb okänd är även tillbaka i laget. Klubben har sedan tidigare fått in den viktige Gabriel Valencia från Husqvarna FF och han visade redan under fjolåret att han kommer ha en betydande roll inför den kommande säsongen. Gabriel Ersoy har äntligen hittat hem och kommer närmast från IK Tord. Sen har vi även ynglingarna och klubbens framtid Ilmar Yako och Philip Efrem. Vi har även värvat Leif Barnado som kommer att höja medelängden avsevärt. Innan transferfönstret stängs så säger Silly-season rykterna att Patrik Hegassy ska inkasseras då det varit tunt inom målvaktsfronten. Som ni redan känner till så har vår fantastiska goalkeeper Bahij Elias dragit på sig en allvarlig korsbandskada och lär därför vara borta under en längre period. Lirim Bilibani som visade prov på ett speciellt målsinne från föregående säsong lämnar klubben pga. flytt till sin hemstad.

Vi ser fram emot en spännande och framgångsrik säsong tillsammans med ledarstaben Moses, Amo Suhaib och Ninos !

Forza Assyriska IK // C.S