Skip to main content

Senast dessa två lag möttes var i tidig vårsäsong, när Assyriska IK inte hade riktigt vant sig i div2 nivån. Då, vann Sävedalen med 4-0 och Assyriska IK blev av med sin målvakt ett par veckor (Hjärnskakning). Idag möttes Assyriska I och Sävedalens IF igen och man fick spela på en reservplan på Rosenlunds IP.

Assyriska började med att redan efter fem min tar Dijan ett skott som, klockrent träffar stolpen. Minuterna senare får Sävedalen en mycket tvivelaktig straff då Gabbe tar bollen först, och Sävedalen gör inget misstag utan 0-1 är ett faktum. Efter det målet var det som luften gick ur en stund och det var väldigt hett runt Jans. Adam Lindström Leister gjorde en jätteräddning när han “Just in time” kunde peta bort bollen från öppet mål för Sävedalen.

Det skulle bli värre då Sävedalen gör även 0-2. (Där skulle Assyriska IK haft en frispark innan målet). 1-2 kom på ett vad jag förstod, ett misslyckat inlägg från Pedram som slog bollen seglade över målvakten in i bortre målgaveln. Det blev ett riktigt snyggt mål.

2-2 också ett snyggt mål och nu från Midhad Jukovics panna. Den 2:a halvleken fortsatte med ett positivt Assyriskt spel och man hade en del chanser, men Sävedalen började trycka på och i slutet av halvleken fick Sävedalen sin 2:a straff (en mycket omdiskuterad sådan) Inte ens domarrepresentanten som var närvarande kunde förstå vad domaren blåste för. Matchen slutar 2-3 till Sävedalen.