Skip to main content

Det var med en stor beslutsamhet som Eddie Avdic entrade Assyriska IK. Han visade ganska snart att han skulle bli en tillgång i defensiven under den gångna säsongen, och bidrog med ett sällan skådat lugn. Med samma beslutsamhet valde Eddie att skriva på för ytterligare 3 år med Assyriska IK. Eddie kontaktades och gav följande svar.
10850659_10152440084365308_522027075_n

Du valde idag att skriva på för ytterligare 3 år i klubben, varför?

– Jag skrev mitt längsta kontrakt någonsin, främst för att jag stortrivs i klubben och med människorna i laget och styrelsen. Det är dessutom roligt att tillhöra en klubb som vill framåt och inte nöjda med division 3. Sedan har jag egna målsättningar som jag vill uppnå med klubben innan mitt kontrakt tar slut och då ville jag ha ett kontrakt på minst 3 år.

Vilket är ditt bästa respektive ditt sämsta minne från den gångna säsongen?

-Mitt bästa minne är matchen mot IFK Göteborg. Det var en rolig upplevelse och vi stod upp på ett mycket bra sätt. Mitt sämsta minne är solklart att vi spelade 0-0 mot Falköping o missade kvalet. Jag va så förbannad och de tog lång tid innan jag kunde släppa de.

Din far blir assisterande tränare, hur känner du inför det ?

– Jag är väldigt glad att han tackade ja till att assistera till Ninos. För han sitter inne på så mycket fotbollskunskaper och det vore synd att inte utnyttja de. Det kommer bli tufft för oss spelare men det ger alltid resultat i slutändan.

Vilka förhoppningar har du inför den kommande säsongen?

-Mina förhoppningar för laget är att vi tar klivet upp till division 2. För att lyckas med det så måste vi ha en mer jämnhet i våra prestationer. Att vi höjer vår lägsta nivå betydligt mer och det kräver hård träning för att alltid palla med att prestera match efter match.

Om du fick välja att stjäla en egenskap av en lagkamrat, vem & vad?

-Det är två spelare jag har svårt att välja mellan. Antingen Richards ENORMA självförtroende. Att oavsett prestation alltid känna att man e bäst :), eller Martins snabbhet. Det hade juh vart väldigt skönt o känna sig snabb faktiskt. Så Martins får de bli.

Assyriska IK vill tacka för att ha bundit denna spelare till sig, och hoppas att froda frukten av framgång i division 3 under kommande säsong.


Benjamin Birol, Sekreterare/Medieansvarig