Skip to main content

För bara någon vecka sedan fick vi den glädjande nyheten att vår klubbikon och tränare Ninos Töre förlänger sitt kontrakt med Assyriska IK. Men de positiva nyheterna slutar inte där.

Ledningen avslöjade även att Hambdija Avdic, tidigare förflutet i Husqvarnas ungdomsverksamhet, kommer att ingå i tränarstaben under den kommande säsongen.
Ninos Töre är en utav de i klubben idag som varit med sedan starten i division 6. För oss supportrar betraktas han som en ikon, vår assyriske ledare. Han har med sina fotbollsfärdigheter och ledaregenskaper varit en stor bidragande faktor till att vi lyckats ta oss upp till division 3 på så kort tid. Och att det råder en ömsesidig kärlek mellan honom och klubben är ingen större hemlighet.

– Självklart ligger klubben mig varmt om hjärtat. Som jag har sagt i tidigare intervjuer, jag önskar att jag kunde hittat den här klubbkänslan mycket tidigare i min karriär. Man hittar en sådan stark drivkraft och jobbar hårt efter målen man har satt upp. Vi bemöttes med en skepticism när vi startade klubben och vi har med åren bevisat att vi redan från början menat allvar med det här, säger Ninos Töre.

Under fjolåret var Ninos Töre det självklara alternativet att ta över som huvudtränare efter att Daniel Cuhla och klubben gått skilda vägar mitt under säsongen. En otacksam uppgift med tuffa förutsättningar. Men Töre gjorde sig bekväm i sin roll ganska så omgående, och stod dessutom för en stark fortsättning på säsongen.

* Det kunde gått åt två håll när jag tog över mitt under säsongen. Antingen skulle det bli pannkaka utav det, eller så skulle det gå åt en positiv riktning. Och lyckligtvis nog var det en positiv anda inom laget och därför gick det också bra.

Arbetet han stod för gjorde att förtroendet för honom växte och redan då hade ledningen tankar på att erbjuda honom en fortsättning som huvudtränare för Assyriska IK. Tankarna blev verklighet när det nyligen stod klart att Ninos kommer att leda våra mannar även nästa säsong.

* Det känns väldigt bra. Jag är glad för förtroendet från både klubben och alla spelare. Jag går in i detta med ett gott självförtroende och vet vad det handlar om.

Likt slutet på förra säsongen, så kommer Ninos ha med sig Martin Ishak som assisterande tränare. Och nu även Hambdija Avdic, som även han kommer fungera som assisterande tränare. En förstärkning Ninos ser positivt på.

* Det ska bli intressant att arbeta med Hambdija. Jag har hört mycket gott honom. Dels att han är hård och rättvist, men samtidigt att han har ett starkt öga för taktiska detaljer. Jag är övertygad om att han kommer bidra med väldigt mycket.

Christian Shamoun – Media-utskottet