Skip to main content

Jag skulle beskriva Ashor Nisan som ”en sann legend”, en assyrier som spelat sedan framgångssagan började 2009 har alltså fattat tag i pennan och visar återigen att hans hjärta, själ och kropp brinner för klubben. Han har funnits där i med och motgång, och är därmed ensam om att vara kvar i klubben sedan början som spelare.

10833952_10152448663935308_266968978_n

Det är med stor stolthet jag presenterar intervjun som följer nedan:

-Hur kommer det sig att du stannat i Assyriska Ik under alla dessa år?

Först och främst just för att det är “Assyriska”. Att som assyrier få klä på sig matchstället med vår flagga vid bröstet gör mig glad och lycklig för att jag vet då att vi representerar inte bars ett fotbollslag utan ett helt folkslag. Sedan för umgänget och sammanhållningen i laget, de går inte riktigt att beskriva men om en spelare med svensk ursprung som Sebastian Andersson säger att han aldrig spelat i ett mer familjärt lag så kanske de som är utanför lagets omklädningsrum förstår. Satsningen från hela klubben varje år har även varit viktig, jag är inte nöjd med division 3, jag vill ta laget till högre divisioner så att ungdomar med invandrar ursprung runt om i Jönköping som inte får den riktigt ärliga chansen i andra kan förhoppningsvis få det i Assyriska framöver i en högre division.

-Vilket är ditt bästa respektive sämsta minne ?

Bästa: Alla serieavancemang och mötet mot ett av Sveriges mest anrik fotbollsklubb, IFK Göteborg. Sämsta: Sista matchen mot Falköping, arg, ledsen och besviken.

-Hur beskriver du dig själv som fotbollsspelare?

Ivrig, teknisk, kvick, lagspelare och kämpe. Jag hatar att förlora och det gäller även på träningar då det kan visa sig genom att jag ibland skäller på lagkamrater när ens lag inte spelar bra.

-Vem i laget skulle du helst vilka vara för en dag, varför?

Richard Harmis – varför? För att även om hans lag vinner eller förlorar så är han alltid världens bästa fotbollsspelare.

-Vad tror du om den kommande säsongen?

Jag tror på avancemang! Ninos och Martin gjorde ett grymt jobb under höstsäsongen som fick oss att ta 9 segrar och 2 kryss. Vi har i princip behållt stommen i laget i form av tränarna och spelarna och sedan byggt vidare med ytterligare en meriterad assisterande tränare och några spelare som kan göra oss vassare. Jag stannade i laget detta året mestadels pga att jag tror på laget så pass mycket. Gör alla 80% av jobbet så kan vi gå hela vägen!

Vi hoppas på många fler säsonger, och att framgångssagan fortsätter för Ashor Nisan!


Benjamin Birol, Sekreterare/Medieansvarig