Skip to main content

Media startar en ny serie intervjuer med nya och även några gamla spelare, där samtliga får 4 snabba att svara på för att ge er perspektiv på vem dem är, samt vilka ambitioner dem har i den Assyriska trikån. Assyriska IK välkomnar Liam Capeljan, ”Klippan på mitten”.

1. Berätta lite om dig själv, och dina tidigare fotbollserfarenheter?

– Mitt namn är Liam Capeljan är från Öxnehaga, där jag har bott hela mitt liv. Jag går på ekonomiprogrammet på Sandagymnasiet med en fotbollsinriktning. Jag har spelat fotboll i ca 12 år nu och började spela i IFK Öxnehagas ungdomslag vid 6 års ålder, men valde vid 13 års ålder att flytta till Huskvarna FF. Där spelade jag i ungdomslagen i 5 år innan jag kände att det var dags att spela lite seniorfotboll.

2. Vad fick dig att skriva på för just assyriska Ik?

– Att jag skrev på för Assyriska är på grund av att jag känner att det är en klubb som kan ge mig den utbildning som behövs för en fortsatt utveckling. Jag var aktiv och följde klubben under föregående säsong och tyckte att man spelade ett spel som skulle passa mig. Samtidigt så finns det profiler i laget som har spelat på elit nivå vilket också är väldigt utvecklande. Man kan lära sig oerhört mycket och man suger åt sig allt de har att lära en.

3. Vad tror du om den kommande säsongen samt vad du kommer tillföra?

– Jag tror att den kommande säsongen kommer se bra ut. Jag känner att vi hela tiden gör framsteg som ett lag och jag känner också att vår lagkemi byggs upp vilket är viktigt! Jag ser mig själv som en spelfördelare med bra teknik och en god blick för spelet. Förhoppningsvis kommer jag kunna starta igång våra uppspel och bidra med några poängavgörande passningar.

4. Vem i truppen i dagsläget hade du helst velat vara för en dag?

– Det finns ingen i truppen jag skulle vilja vara direkt för en dag, men det finns de personer som man ser lite som ”förebilder” och vill efterlikna. Valle och Petros är två sådana spelare. Valle är en väldigt lugn person men också en fantastisk spelare. Han är en i mängden i omklädningsrummet ,men väl ute på plan vet han vad som gäller. Man märker att han har spelat på en högre nivå. Detsamma gäller Petros, han är också en väldigt lugn person som kommer till träningarna för att utföra jobbet som krävs. Tyvärr är han skadad nu men under den korta tid som jag har tränat med honom, så har man lärt sig mycket. Något att beundra hos båda är deras pedagogiska sidor och deras sätt att hantera de yngre spelarna. De ger hela konstruktiv feedback som hjälper en att bli ännu bättre.


Benjamin Birol, Sekreterare/Medieansvarig