Skip to main content

– Det har regnat mycket idag, tror att matchen imorgon blir av?
Tegan: Ja, det tror jag. Den här planen tål så mycket och jag kan inte tänka mig något annat.

– Det var nära när vi mötte Torslanda IK på bortaplan.
Tegan: Ja, det var under den perioden där vi var värda mer poäng än vad vi fick med oss egentligen.
Vi startade jättebra de första tio minuter, sedan höjer de sig och är bättre än oss sista delen av den första halvleken och det står 1-1 i paus.

Den andra halvleken börjar vi återigen mycket bra och vi har det mesta av spelet men Torslanda IK gör två mål ändå på något sätt. Vi fortsatte och jaga och vi reducerade till 3-2. Vi var även väldigt nära att göra 3-3. Vi gjorde en väldigt bra andra halvlek kan man säga men vi förlorade ändå så det kändes tufft.

– Är vi mer optimistiska inför mötet imorgon mot Torslanda IK?
Tegan: Ja, det tycker jag. Vi skapar mer chanser och vi är svårare och slå. Det är inget lag som kan känna sig säkra när de möter oss.

– Vi har nu vänt på den dåliga trenden hemma och två hemmavinster mot Tenhults IF och Höganäs BK.
Tegan: Vi har egentligen vänt på den trenden redan i våras men vi fick inte med oss poängen.

Jag sa redan då, så länge vi har spelet och allt börjar rulla på så ska vi inte vara oroliga. Det räcker med att vi får med oss en liten studs så kommer det att trilla på ordentligt och det har det gjort nu på slutet.

Samtidigt så kan jag känna att vi har lite tillgodo att avgöra matcherna tidigare, för såpass bra har vi varit så vi har kunnat döda matcherna tidigare men det har vi inte fått till det. Jag hoppas att vi har mer skärpa imorgon när det gäller den biten.

– Truppen känns väldigt bra nu, att vi är mer som ett lag jämfört med i våras.
Tegan: Ja, i våras hade vi Kirill som var iväg i Ryssland, många andra som var frånvarande och vi hade skador. Nu har vi konkurrens på alla positioner. Vi fått lite skador ändå som är tråkiga men det mesta har varit på våren.

– Nu är det ändå att vi startar nästan alltid med samma elva.
Tegan: Ja, det har inte varit så många ändringar i startelvan. Det enda vi har behövt ändra är om någon är avstängd eller skadad jämfört med i våras, där vi hade två till tre olika spelare borta till varje match och då var det svårt att få tryggheten i laget. Nu är det bättre.

– Är det tuffare i tvåan?
Tegan: Ja, vi straffas hårdare när vi missar och det märkte vi i våras. Nu har vi tagit stora kliv och vi är på den nivån att vi kan föra spelet i de flesta matcherna och har kontroll när det blir kontringar mot oss. Det känns bra nu och det gör spelarna med.

– Är det samma elva som tidigare?
Tegan: Nej, vi har två avstängningar. Det är Staivar och Hamad som är borta. In kommer Pedram och Albin.

– Lycka till imorgon.
Tegan: Tack!