Skip to main content

I den tredje- och sista gruppspelsmatchen väntade en kort bortaresa till seriekollegan Värnamo. Varken Assyriska eller Värnamo hade något att spela för men det var en viktig match för oss att bygga vidare på vår spelidé samtidigt som vi fick lära känna en av årets konkurrenter. Men det blev en rolig och händelserik match trots allt.

Värnamo tar tidigt ledningen med 1-0 efter ett snyggt skott utanför straffområdet. Kort därefter blir Staivar Ishak fälld i straffområdet och Malcolm Shaw gör inget misstag när han säkert sätter straffen och gör sitt första mål i Assyriskatröjan.

Efter kvitteringsmålet får vi ny energi och lyckas etablera ett bra spel på Värnamos planhalva och vi kommer ofta runt på kanterna. Därför känns det extra surt när Värnamo får en felaktigt dömd straff i den 28:e minuten. Den sätter Värnamos lagkapten Marcelo enkelt i mål och vi gick till halvtidspausen med 2-1 underläge.

Början på andra halvlek startar inte bättre och Värnamo straffar oss hårt efter slarv i uppbyggnadsfasen och sätter enkelt 3-1. Efter målet visar våra spelare fantastisk karaktär och lyckas vända på matchbilden och resultatet. Erik Watson reducerar efter en frisparksvariant och Malcolm Shaw kvitterar efter ett fantastiskt anfall med flera snygga kombinationer.

I slutet på matchen får vi en frispark ute på kanten som Petrus Kocadag slår in i straffområdet och den tar på en Värnamospelares hand och domaren pekar på straffpunkten igen. Malcolm Shaw visar återigen klass när han lurar målvakten på nytt och hans hattrick är ett faktum.

En underhållande match där vi visar fantastisk karaktär när vi vänder 3-1 till 3-4. Vi tar nya steg i vårt anfallsspel och lyckas bryta ner motståndaren. Vi ska fortsätta slipa på defensiven där vi känner att vi släpper in lite för enkla mål. Det har varit en rolig resa att spela svenska cupen mot riktigt bra motstånd.

Nästa helg väntar träningsmatch mot Dalstorps IF.

Text: Benjamin Omerovic