Skip to main content

Semifinal i Hyundai Cup: Undrar hur många lag som verkligen är intresserade av denna Cup?

Huskvarna FF, på ena sidan och Assyriska IK på den andra sidan- ett derbymöte i det närmaste fast i olika serier. HFF i div1 och Assyriska IK i div2, och man båda lagen ställde flera ordinarie spelare att vila. HFF hade ca 4-5 ordinarie A-lagsspelare och Assyriska Ik spelade runt på spelare som inte får så mycket speltid, men hade flera A-lagsspelare med.
Första halvleken var riktigt bra spel från båda sidorna där Assyriska IK hade en jättechans från Michell Haidaris fot, men strax utanför.

HFF tog dock ledningen genom Amer Eriksson Ibragic som tog vara på ett missförstånd i Assyriskas försvar. Många chanser fram och tillbaka men Assyriska hade nog plus på chanserna. I den sista minuten av första halvleken gjorde Dijan Vukojevic kvitteringen när han snappade upp en boll och från sidan slog bollen mellan målvaktens ben.

Andra halvleken blev en blöt tillställning när regnet vräkte ner och både spelare och plan blev genomdränkta. Spelet blev rätt lidande och HFF gjorde 2-1 genom Philip Bernholtz som fick ett skot välplacerat vid bortre stolpen. Målvakten hade inte mycket att göra på Philips skott då bollen gjorde en ”Vattenstuds”.

HFf fick även nästa mål när Torstensson gjorde bort Assyriska backen och fri med målvakten gjorde han inga misstag och 3-1 stod det på tavlan. En stund senare fick Assyriska en straff och Michell Haidari gjorde inget misstag när han slog in 3-2.

Två mål till skulle falla i denna genomdränkte semifinal i Hyundai Cup som slutade med vinst för HFF 4-3.

Vi fick ett extra träningspass idag kommenterade en genomdränkt Assyriska IK tränare Andreas Tegström.  Alla fick chansen att spela minst en halvlek och idag var det med blandad kvalité hos spelarna, forts Tegström. Både HFF och Assyriska IK har viktiga matcher nu till helgen som kommer och för Assyriskas del ser det lovande ut i laget.