Skip to main content

Assyriska IK kan nu meddela att klubben kommer starta ett nytt U16-lag till säsongen 2020. Till satsningen har föreningen gjort klart med en ny huvudtränare. För lokala spelare som är intresserade av att ta en plats i den nya U16-truppen öppnar vi nu upp möjligheten till provspel.

– Vår förhoppning är att den här satsningen ska hjälpa oss till att få upp fler egna spelare till A-laget, säger Gabriel Remmo, ordförande i Assyriska IK.

– Vi är otroligt glada över att kunna knyta Tobias till vår verksamhet. I Tobias får vi en ung och driven tränare, som i sina tidigare uppdrag har visat att han är skicklig på att utveckla unga spelare. Vi är övertygade om att han kommer hjälpa oss att ta nästa steg på ungdomssidan, säger Gabriel Remmo, ordförande Assyriska IK.

Om varför valet till slut föll på Assyriska IK säger Tobias själv så här:

– Först och främst är jag väldigt glad över möjligheten att få komma till Assyriska IK. Det känns inspirerande att dels få jobba i en förening som är på frammarsch, dels få arbeta med spelarna som finns i klubben och vara en del i deras utveckling. Det finns enorm potential i både föreningen och spelarna här. Nu ser jag fram emot att få träffa grabbarna och sätta igång säsongen tillsammans med mina tränarkollegor, säger Tobias Hellgren, som kommer att assisteras av Johnny Andersson.

U16-truppen kommer att träna fyra gånger i veckan. Utöver turneringar kommer laget att spela i P16 Elit-serien under kommande säsong.

Öppnar upp för provträning

Till satsningen bjuder Assyriska IK nu in spelare från närområdet för provträning. Alla spelare, födda 05 och 04, som är intresserade av att vara en del av U16-truppen till 2020 är välkomna att visa upp sig för det nya tränarteamet. Provträningarna kommer att pågå under vecka 46-50.

Gabriel Remmo, ordförande i Assyriska IK, tror att det nya U16-laget kommer hjälpa klubben att ta nästa steg på ungdomssidan.

– Vi har länge haft planer på att skapa en stark ungdomssida. Assyriska/Öxnehaga har en tradition av att fostra talangfulla spelare, talang vi vill ta tillvara på. Vi kände att det var rätt läge att göra den här satsningen, nu vill vi etablera oss på riktigt, säger han och fortsätter:

– Vi har just nu Noah Shamoun i A-laget och han är bara 16 år. 05/04-kullen har stor potential, vår förhoppning är att vi via den här satsningen ska lyckas få upp fler lokala spelare till representationslaget.

Är du intresserad av att provträna eller vill veta mer om det nya U16-laget? Kontakta Tobias eller Johnny.

Tobias Hellgren, huvudtränare – 076-842 58 80
Johnny Andersson, assisterande tränare – 070-648 02 26

Träningstider:

Måndag 19.30-21.00 Rosenlund
Onsdag 19.30-21.00 Zinken
Lördag 10.30-12.00 Zinken
Söndag09.30-11.00 Öxnehaga sporthall.