Skip to main content

Peax: Varför träningsläger på Visingsö?
Tegan: Det är ett bra tillfälle att starta igång hösten, vi har bra förutsättningar, väldigt fin plan med kanonväder. Vi får umgås och gör tre träningspass just för att få igång kroppen/benen.

Vi har en viktig match i Svenska Cupen nästa söndag borta, så vi vilar måndag och sedan tre pass innan vi åker till Torstorps IF som ligger i Finspång.

PeaX: Tegan, ser du någon trend hos killarna att det ska bli några 3- poängare framåt?
Tegan: Vi spelar så pass bra redan de senaste 5 – 6 matcherna och fortsätter det så här måste det komma 3-poängare (Hittarps kommentar var att vi var det bästa lag dom mött).
Förhoppningsvis kommer det att komma i höst och då har vi stora möjligheter att ta poäng i varje match.

PeaX: Det var två nya killar med på lägret?
Tegan: Ja, vi har just nu två killar på prov som är med oss och tränar.

PeaX: Nu när det gått lite trögt i starten i div2 med en stigande formkurva, men får så lite utdelning på matcherna. Hur har dina tankar gått under denna tid?
Tegan: Det känns ändå att vi är på rätt väg med den utvecklingen vi har i laget. Div2 är tuffare och det känns att många som inte spelat på högre nivå har blivit tuffare och tar för sig mera.

PeaX: Hur jobbar du mot spelare som inte fått utdelning och missat mål i de senaste viktiga matcherna?
Tegan: Allting handlar trots allt om träningen. Man måste ta det där och vara i fokus på sådana moment som kommer i matcherna.
Det går inte att fokusera på annat under träningarna. Är dom anfallare och kantspelare måste dom göra mål, även på träningen.

PeaX: Vi har ju tappat ett par matcher just i slutet eller på övertid. Slappnar spelarna av då?
Tegan: Nej, tvärtom. Killarna vet att vi behöver poängen och då har det blivit mer tankar på resultat istället för prestation och det är aldrig bra.

Sista ordet från Tegan: Vi går stärkta in i hösten efter en stigande form under våren och vi har vänt den negativa trenden från starten till något positivt. Blir väldigt spännande att se utvecklingen hos oss i höst.

Nedan finner ni bilder från Assyriska IKs träningsläger…