Skip to main content

PeaX: Hur mycket vill ni vinna mot Vinbergs IF idag?
Tegan: Det kändes inte så. De tre sista matcherna har vi inte varit med i huvudet, då är det svårt att prestera på planen med. Det är lite synd att vi avslutar på detta sättet.

PeaX: Vad har varit viktigt genom säsongen, från en dålig period till att vända och börja pocka poäng/vinster.
Tegan: Vi visade i alla fall från mitten av våren när vi iof inte fick med oss poängen att vårat spel var bra. Det var ett lag att tro på.

PeaX: Du sa i mitten av vårsäsongen att “killarna var inte beredda på det tuffa, hårda spelet som division två var”. Var det verkligen så?
Tegan: Vi straffades hårt i början, det skiljde i nivå. Jag sa till killarna idag att jag är stolt, det är så många unga killar i laget och man har varit med och vänt till vinst och det kan dom ta med sig genom livet. Vi låg ju jumbo när serien vände och det är inte många lag som fixar det.

PeaX: Går det att förbättra spelet med detta gänget som spelat denna säsongen?
Tegan: Det är klart att det går, men som jag sa till killarna efter denna matchen, några spelare kommer att försvinna, några kommer till men så är det. Det kanske behövs några nya pjäser för att höja energin i gruppen. Lite nytt blod är bra för gruppen.

PeaX: Vad är det i spelet som du tycker behövs ändras. Är det försvaret, mittfältet eller anfallet eller kanske målvakten?
Tegan: Vi kanske inte behöver ändra speciellt i någon lagdel, men vi behöver bli bättre i att återerövra boll, att sätta bättre ”hög press”. Många av våra spelare har vuxit otroligt mycket som individer och har en otrolig potential, så jag tror nog att vi kommer att bli starka nästa år.

PeaX: – Tack