Skip to main content

Då det var dags för andra omgången av Svenska Cupen fick vi finbesök av IFK Norrköping, ett av de bästa fotbollslagen vi har här i Sverige. Det skulle bli en rolig och lärorik match för våra unga och ambitiösa hjältar i Assyriska.

Matchen inleddes som väntat med högt tempo där Peking tog tag i taktpinnen direkt men Assyriska stod upp riktigt bra och klarade att hålla Norrköping borta från vårt straffområde.

Vi klarade att spela oss ur deras förstapress en del gånger vilket ledde till några halvchanser. Men i minut 31 misslyckades vi och Norrköping straffade oss med ett enkelt mål av Simon Skrabb.

Efter ledningsmålet blev Assyriska en aning tillbakatryckta och klarade inte att komma upp i positionerna men resultatet höll sig till 0-1 i halvtidsvilan. En klart godkänt halvlek av Assyriska IK.

I andra halvlek fick vi se ett bättre och mer aggressivt Assyriska som skapade ett större tryck på Norrköpings planhalva. Detta ledde till mer böljande spel med många offensiva omställningar från båda lagen.

I den 61 minuten var det återigen dags för Norrköping att ta ledningen. Sead Haksabanovic sätter igång en kort hörna och lyckas dribbla sig in i straffområdet innan han spelar in den till Jordan Larsson som enkelt petar in bollen bakom en chanslös Vilson Cakovic. Ett väldigt enkelt mål som vi borde förhindrat och agerat bättre på.

Trots 0-2 underläge så fortsätter vi växa i matchen och trycker tillbaka Norrköping med fint passningsspel och bra kombinationer. Matchens största chans går till Assyriska där vår mittfältsmotor Daniel Ljung får bollen utanför straffområdet och drar till på ett tillslag. Bollen går klockrent i ribban och Norrköpings målvakt Daniel Mitov Nilsson får sannerligen tacka ramen som stod i vägen för vad som kunde blivit ett drömmål.

Mer än så hände det inte i matchen och Norrköping vinner rättvist med 2-0. Extra kul med många Assyriska och Pekingsupportrar som skapade otroligt bra stämning denna fredag kväll i Tipshallen.

Våra spelare och ledare ska vara otroligt stolta över prestationen och ta med sig detta vidare till nästa helg. Då väntar gruppspelets sista match borta mot seriekonkurrenten IFK Värnamo.

Text: Benjamin Omerovic