Skip to main content

Imorgon, söndag, är det äntligen dags för premiär i Ettan Södra. En lång väntan har därmed kommit till sitt slut.
Tiden efter att det blev klart att fotbollen skulle dra igång igen den 14 juni har varit intensiv för Assyriska IK, fylld med förberedelser.

– Förberedelserna har sett ut ungefär likadant under hela försäsongen, som nu har blivit lite längre än vanligt. Vi har byggt på vårt spel, våra principer i både försvars- och anfallsspel, säger Andreas Tegström.

– De sista fyra veckorna har vi även spelat internmatcher på helgerna, vilket faktiskt har varit en positiv sak med att vi inte har fått spela träningsmatcher. Alla har fått mycket speltid.

För Assyriska IK:s del väntar seriepremiär borta mot Torns IF på Tornvallen. Ett lag som huvudtränare Andreas Tegström har bra koll på sedan tidigare.

– Torn är ett välorganiserat lag defensivt med många individuellt skickliga spelare, så det blir viktigt att skydda våra anfall så att de inte får kontra på oss.

Läget i truppen

Daryl Smylie, Christer Youssef, Simon Karlsson Adjei, Seif Kadhim och Tarek Alnator är några av årets nyförvärv. Nu har det blivit dags att ta ut årets första matchtrupp i seriesammanhang, ”Tegan” berättar om hur tankarna har gått.

– Vi har en väldigt spännande trupp med enorm konkurrens. Inför morgondagen saknar vi Tobias (Söderberg) som är sjuk, Smylie (Daryl) som är på väg tillbaka från skada och Christer (Youssef) som inte är tillgänglig, säger han.

– Det är många matcher på kort tid framåt, så vi ska vara duktiga på att balansera speltiden för våra spelare för att hålla oss skadefria men även för att kunna hålla uppe en jämn och hög prestationsnivå.

Tills vidare är ingen publik tillåten på de svenska fotbollsarenorna. Vill du ändå se matchen med start 15.00 kan du göra det via jnytt.se, jp.se eller sportexpressenplay.se, som direktsänder alla Assyriska IK:s matcher i år.

#assyriskaik