Skip to main content

I första inlägget tänkte jag passa på att berätta vilka Assyriska IK är, håll till godo.

Assyriska IK är laget på alls läppar runt om i Jönköping. Det började med korpfotboll ifrån början där en gemeskap & glädje skulle spridas, detta var år 2009. Lixom alla andra föreningar så var inte Assyriska IK ensamma om att börja tänka utanför ramarna. Med detta sagt så menar jag att korpfotbollen skulle spolas och man skulle istället börja satsa för att ta sig uppåt i seriesystemen på allvar. Assyriska Turabdin föreningen i Jönköping hade årsmöte och det var här allt startade. Att på allvar se över sina resurser samt se vilka det var som var lockade att spela för klubben Assyriska IK. 
Ni som känner till Jönköping som stad har nog också märkt att det spelas en massa fotboll i länet. Jönköping som stad är inte bara känd för (Sveriges Jerusalem och kebabpizzan) utan för den fina fotbollen också. Jönköping Södra är ett lag som spelar i Superettan, och detta har dem gjort i några år nu.
Assyriska Turabdin föreningen gick ut på jakt efter sina nya spelare. Eftersom nästan till alla som spelar fotboll känner varann, så spred sig ryktet snabbt att föreningen ville ha spelare som skulle klara sig an utmaningen att lyfta laget i seriesystemet. I Jönköpings Län är div 6 det lägsta seriesystemet och det var också där AIK skulle börja. Föreningen fick en massa bra respons ifrån spelare och ledare. Dem hade så många spelare att dem kunde starta ett b-lag också.
Ni kanske har hört talats om laget Dalkurd som klättrat sig uppåt i seriesytemet och spelar idag i div 1. AIK vill göra samma resa fast ännu bättre!!
Att starta en klubb via en förening som Assyriska Turabdin är inte lätt, folk började undra om det bara skulle vara assyriska spelare samt liknande. Men NEJ. AIK är öppna för alla spelare och ledare, varken färg eller nationalitet spelar in. Är du en bra spelare som vill lyfta laget med dina egenskaper så är du alltid välkommen.
Kortfattat så var detta början på ASSYRISKA IK !
För att inte bli för lång dragen redan i första inlägget så vill jag passa på att välkomna nya som gamla fans till ASSYRISKA IK. Det är med eran hjälp vi kommer komma långt, Ni är den 12de spelaren, om vi pratar i fotbollstermer,
20288_299943236776602_834930854_n_51636bf49606ee297fc56dc5