Skip to main content

Han gjorde hela 27 mål under sin debutsäsong med Assyriska IK och blev därmed skytteligavinnare. I Smålandscupen blev det ytterligare 5 mål. Målsprutan Michel “Micho” Kamhie var en stor bidragande faktor till lagets avancemang och nyligen fick han dessutom priset som “årets spelare”. Efter en omröstning på vår hemsida så kan man enhälligt säga att titeln “publikens val” även den blev hans. Vi tar tillfället i akt och intervjuar “Micho”.

Grattis Micho! Först priset “årets spelare” och nu även “Publikens val”. Hur känns det?
– Jävligt roligt! Mitt mål var faktiskt att göra ett starkt intryck under mitt första år i klubben. Det gick bättre än förväntat måste jag säga.

Det blev 32 mål totalt under din första säsong med klubben. Hur nöjd är du med dina egna prestationer under fjolåret?
– Med tanke på att jag har spelat i högre divisioner så hade jag en oerhörd press på mig. Jag hamnade i en måltorka under säsongen men kom tillbaka ganska snabbt. I helhet är jag nöjd med min säsong. Mitt jobb på planen är att göra mål och det är inte svårt när man har så duktiga medspelare omkring sig.

För första gången under din karriär bar du kaptensbindeln. Men efter cirka halva säsongen lämnade du rollen som kapten. Varför?
– Det var verkligen en ära att få ett sådant förtroendet. Men efter cirka 8 matcher märkte jag att kaptensrollen tog för mycket av min energi och det påverkade mitt spel. Därför frågade jag vår tränare “Danne” om jag fick lov att lämna över kaptensbindeln för att jag trodde det skulle gynna laget. Jag berättade om hur jag kände och han förstod mig och accepterade det.

Efter att ha varit en del av klubben i ett år nu. Hur är det att spela för Assyriska om man jämför med dina tidigare klubbar?
– Supportar, styrelse, tränare och alla runt omkring är passionerade och brinner för klubben. Under mina 10 år som fotbollsspelare i Jönköping har jag aldrig njutit så mycket av fotbollen som jag gjort under min tid här. Därför ångrar jag också att jag inte sökt mig till en sådan här atmosfär tidigare.

Hur är det att ha Daniel Culha som tränare?
– Hans fotbollsfilosofi och sättet han bygger vårt spel på för att få det så effektivt som möjligt är otroligt. Och även hur han får en spelare att nå sin maximala kapacitet. För första gången i min karriär njuter jag av hur mitt lag spelar fotboll och det har jag Danne att tacka för.

Vad är ditt bästa minne av säsongen 2013 förutom att ni tog hem serien?
– Jag har många bra minnen. Men det bästa måste nog vara när jag gjorde 6 mål mot Hovslätt. Sen kan man säga vad man vill om motståndet. (Frugan ringer och ber han skynda sig hem) Förlåt mannen, det var frugan. Hur som helst, det är inte ofta man gör 6 mål i en seniormatch och personligen tyckte jag att det var kul.

Det går rykten om att du “lagets underhållare”. Ligger det någon sanning i det?
– Haha! Sanningen är att jag aldrig velat vara sån med flit. Jag har en liten talang där det finns vissa personer som jag har lätt för att härma. Jag älskar livet när man skrattar. För mig är livet utan skratt inget liv.

Om du fick vara vem som helst i laget förutom dig själv, vem hade du valt och varför?
– Jag hade faktiskt valt Valon Shabanaj. Varför? (Micho skrattar högt) För jag fattar mig inte på den människan alltså. Han har egenskaper jag vill ha. Han är oerhört rå, stark som fan och kan aldrig ha fel. Och är dessutom en riktigt bra fotbollsspelare.

En ny säsong börjar närma sig. Vad tror du om era chanser som nykomlingar i division 3?
– Styrelsen har skapat väldigt bra förutsättningar för att vi ska kunna göra en lyckad säsong. Vi har ett spännande projekt på gång. Vi har en bra tränarstab och en bra trupp för att etablera oss i “trean”. Sedan får vi se hur det går. Allt beror på oss själva helt enkelt.

Efter 32 mål förra säsongen. Hur många blir det i år?
– Med dem spelarna runt omkring mig så är jag inte orolig. Vi får se.

Slutligen.Är det något du vill hälsa till dem som röstat fram dig till detta pris?
– Stort tack till alla som röstat fram mig. Det betyder oerhört mycket. Men jag vill jag tillägna detta pris till alla mina medspelare och tränare. Även våra supportar och alla som jobbar inom Assyriska IK. Utan dem hade det inte varit möjligt och det menar jag från botten av mitt hjärta.

Ett stort tack till Michel “Micho” Kamhie som ställde upp på denna intervju! Vi på Webbteamet önskar dig och hela Assyriska IK ett stort lycka till inför säsongen 2014.