Skip to main content

Michell Kamhie är anfallaren som tillsammans med laget ska skjuta upp laget till div 3. Michell har spelat för många lokallag men känner sig mest hemma hos Assyriska IK. Jag fick en liten kort pratstund med honom på onsdagens träning. Håll till godo. 

Berätta lite om din fotbollskarriär, vart började det hela?
Jag började spela fotboll när jag bodde i Stockholm i ett lag som heter Jordbro vid 11 års ålder fram tills jag blev 16, sedan flyttade vi till Jönköping och här har jag spelat för IFK Öxnehaga, Jönköping Södra, Tenhult samt HFF och nu Assyriska IK

 

Apropå J-södra, Tenhult samt HFF, vad tror du är anledningen till att det inte riktigt höll?
I J-södra när vi spelade i Superettan så var jag given från början, men efter 6 säsonger kom skadorna som förstörde det hela för mig. J-södra ville ha kvar mig med ett annat kontrakt men jag ville ha en startplats och spela kontinuerligt. I Tenhult fick jag glädjen tillbaka med Aram Ibrahim som också kom dit efter Södra tiden. Här började jag producera mål igen men ville uppåt i seriesystemet. Valde att skriva på för Huskvarna FF men återigen förlorade jag glädjen till fotbollen och bröt kontraktet efter 6 månader. Fick återigen förtroendet utav Tenhult och skrev då på ett års kontrakt.

 

Med den form du har idag skulle du ha kraften att spela i  t.ex. div 1 eller Superettan?
Ja absolut. Håller min ljumske för 5-6 gångers träning i veckan så klarar jag av det. 2-3 månaders träning med ett superettan lag så klarar jag av att konkurrera emot deras forwards.

 

Du skrev på för Assyriska ganska snabbt efter att säsongen med Tenhult var över, Vart togs första kontakten?
Jag hade sett Assyriska IK spela och när jag spelade för Tenhult så mötte vi dem och blev genast imponerad utav deras fina fotboll dem spela. Sedan känner jag Rubel Shamoun och andra i laget sedan tidigare och vi satt ner och prata och nu spelar jag för Assyriska IK som spelar den fina fotbollen som jag vill spela.

 

Nu har du fått träna med laget ett tag och jag undrar om du känner att du blivit en i gänget? 
Jag var en i gänget innan jag ens skrivit på för klubben, Haha. Jag kände många i laget som sagt så det var ganska lätt att komma in i laget från början.

 

Vad har du för roll i laget ren socialt? Är du typen som spexar eller den tillbakadragne?
Jag är verkligen inte tillbakadragen utan mer komikern i laget som livar upp omklädningsrummet före och efter träning. Man måste ha roligt i omklädningsrummet för att nå framgång.

 

Vad har du annars för tankar inför säsongen?
Att laget samt jag själv håller oss från skador och fokuserar på att ta en match i taget och bara spela vårt spel. Det kommer finnas lag som spelar en mer tillbakadragen fotboll och det är just där vi måste vara 100 % fokuserade. Många i trakten kommer både prata positivt om oss samt negativt och sådant ska vi bara lägga åt sidan och ge järnet varje match.

 

Det låter som att du är ganska tillfreds med den fotbollsfilosofin som råder i klubben? 
Ja stämmer till 100 %. Jag har sagt det till många att jag hade varit en bättre fotbollsspelare om jag fått denna träning jag får här i Assyriska för 10 år sen. Försäsongen var inte dess lik som jag haft förut utan bara en massa boll som givit oss en massa styrka inför årets serie. Daniel Culha samt spelarna i laget vill dra åt samma håll och spela en fin fotboll och det kommer vi bjuda på.

 

Har du annars några egna, personliga målsättningar med säsongen eller är det för tidigt att prata om det?
Jag skrev på för Assyriska IK för att hjälpa dem med att göra poäng. Mål som assist för att hjälpa laget att nå ännu en division. Jag vill känna mig viktig med den kompetens och erfarenhet jag har med mig i bagaget.

 

Om jag ber dig lyfta fram dina styrkor vad blir det då?
Jag är en straffområdes spelare samt en duktig targetspelare. Jag gör många mål när jag får bollarna inom straffområdet. Bara för att nämna någon svaghet om mig själv så är det snabbheten jag saknar, dem 2-3 rappa stegen från början.

 

Du är från Libanon och spelar nu i ett mångkulturellt lag, Hur ser du på detta?
Det är otroligt kul och jag önskar att jag alltid gjort det. Fotboll skall vara kul och det har vi i detta laget. Både på träningarna samt utanför när vi i truppen umgås.

 

 Som en sista fråga, Du är Kapten i laget, Är du spelaren som diskuterar mycket med domaren?
Jag diskuterar när det väl behövs, men vet också om att domaren ändrar inte sitt beslut oavsett om jag eller laget vill det. jag lägger inte så mycket energi på domaren utan försöker göra mitt på plan.
_DSC8874

Vi tackar Michell för att han tog sig tid för en pratstund, hälsar honom välkommen till Assyriska IK och önskar honom lycka till med den kommande säsongen!