Skip to main content
Daniel Culha är 32 år gammal och tagit Jönköping folket med storm. Men vem är han? Det ska jag försöka förklara för er, håll till godo.
Efternamnet Culha är välkänt för oss Jönköpingbor. Hur kommer det sig tänker ni? Jönköpingsborna som är intresserade utav fotboll och allmänt om sport känner alla till den bortgångne Peter Culha.
Peter Culha broder till Daniel var en duktig fotbollstränare och en oerhört duktig fotbollskrönikör. Han andades sporten in i det sista. Ni som läst hans krönikörer på Jnytt och andra hemsidor på internet förstår att han var otroligt duktig med att framhäva texterna och orden till liv. Peter var folkkär runt om i Jönköping. Han hade en otroligt stor respekt för fotbollen. Man måste kunna tänka fotboll för att kunna leda ett lag och för att vinna matcher. Peter hade allt detta. Han pratade jämt och ständigt om fotboll och vägrade att prata om annat. Var aktiv i Råslätt SK i många år, närmare bestämt 18 år. Peter förde upp Råslätt SK till div 3 ifrån div 4 Elit och skulle leda laget mot framgång i den divisionen också. Tyvärr blev det inte så, 22 oktober 2010 dog Peter efter en längre sjukdom. Vi kommer alltid att minnas dig Peter, vart du än är nu. Peter Culha fick 2011 en minnesfond tillkallad efter sig, Priset ska gå till en ledare som har gjort insatser i Peters anda och delas ut varje år under Råslätt cupen.
Daniel som spelat fotboll i Råslätt SK och haft sin broder som tränare fick efter hans bortgång leda laget i div 3 med Aram Ibrahim som assisterande tränare och spelare.
Under första säsongen i div 3 så var det lite kämpigt för Råslätt. Mycket stod inte rätt till i laget och många spelare försvann till andra klubbar. Men laget lyckades hålla sig kvar i div 3 och slutade första året som åtta i serien och skulle nu börja bygga för att bli bättre än den gånga säsongen. Ni som känner till Råslätt sk vet hur det gick för klubben förra året. Årets efter dem placerade sig på en åttonde plats så såg Daniel samt spelare och ledare till att Råslätt vann Div 3 och tog sig upp till div 2. Galet med sant. Daniel hade nu spelare i truppen som brann för tröjan och för Råslätt. Alla gav sitt allt för att uppnå en dröm Peter haft, att lyfta Råslätt i seriesystemet. Men efter klivet till div 2 så förändrades mycket återigen och Daniel valde att lämna och har nu skrivit 1 års kontrakt med Assyriska IK.
Daniel Culha är fotbollsspelaren som lyckades lyfta ett Råslätt som ingen trodde på till framgång. Det är med glädje att kunna ha Daniel som tränare för Assyriska IK. En tränare som vet hur han vill forma sitt lag. En tränare som jobbar mycket med boll under försäsongen. Daniel är tränaren som hellre ser sitt lag spela bra fotboll än bara vinna matcher med grisfotboll. I Assyriska IK har han spelare som innehar samma spelidé som Daniel, att rulla bollen runt laget och spela en finare fotboll. Eftersom Daniel bara är 32 år så passar det väldigt bra när Assyriska har ett otroligt ungt lag i årets upplaga. Laget och Daniel kommer att lära från varann. Daniel har fått tillgång till 6 nyförvärv som han handplockat för att nå framgång i div 4 elit. 3 spelare ifrån Råslätt som var en viktig faktor att råslätt tog sig upp till div 2, Richard Harmis, Aram Ibrahim samt Alex wendmu.
Inom Jönköping har Daniel spelat fotboll för Syrianska, Tenhult, IF Haga samt Råslätt SK, Daniel är en slitvarg på plan som aldrig ger sig. Åskådarna brukade undra om han hade fler lungor än vad man egentligen brukar ha.
Första uppdraget med Assyriska IK var under Råslätts cup efter bara någon månads träning med laget. Där assyriska ställde upp med två lag och båda lagen gick vidare ur gruppen som vinnare efter en fin fotboll som spelats. Men i slutspelet blev det tuffare och ena laget åkte tyvärr ut i åttondelen och det andra laget åkte ut mot Fc Ibra i kvartsfinalen. Redan här insåg man att Daniel infört den fotbollsfilosofi på sina spelare som han ville få till.
306835_301459649958294_611077788_n_5164425e9606ee66d629371f