Skip to main content

Ett helt annat Assyriska IK i gårdagens match än matchen mot Tranås. Igår fick vi fick se på tempo och många målchanser som hela tiden skapades. Resultatet skrevs till 5-0 men det kunde sluta med mycket större siffror eftersom Västervik aldrig bjöd upp till match.

Första Halvleken :

15.00 blåste domaren för avspark och Assyriska började med bollen och satte direkt igång ett passningsspel samt ett rörelsemönster som dem saknade mot Tranås. Västervik som gästade konstgräset på Rosenlunds IP hängde tyvärr inte med när Assyriska spelade sin fina fotboll. Redan efter den 9:de minuten lyckas Valon göra sitt första mål under säsongen efter en hörna där Västervik spelarna lyckas nicka bort bollen men den hamnade hos Valon som kunde trycka på ett hårt skott som letade sig in i mål. Om inte Västervik hängde med i matchen under dem första minuterna så hängde dem tyvärr inte med efter Assyriskas ledningsmål. Assyriskas fina spel skapade många målchanser efter målchanser. Michel, Richard och Gabriel hade ett par fina chanser till att utöka ledningen. Spelaren som gjorde 2-0 målet var George som också gjorde sitt första mål för säsongen efter ett fint nummer mellan honom och Richard. Halvleken kunde spelas av utan några som helst problem för Assyriskas del och resultatet var 2-0 i halvlek.

Andra Halvlek :

Jag vill inte vara allt för hård mot Västervik men tyvärr så lyckades dem inte bjuda upp till match i andra halvlek heller. Assyriska spelade denna halvlek bättre än första. Assyriskas nyförvärv Matins Ebuka byttes in och skapade oreda direkt med sin snabbhet och sin bollskicklighet där han på ett mycket snyggt sätt slog ett inlägg som Gabriel kom högst på och nickade in den i mål. Återigen skapade Assyriska målchanser och hela laget spelade bra. Gabriel lyckades göra sitt andra mål i matchen på ett liknande sätt som Valon, ett hårt långt skott som letade sig in i bortre hörnet av målet. Dagens sista målskytt var målkungen Michel som lyckades nicka in bollen via Arams assist. Assyriska spelade bra matchen igenom och borde vunnit matchen med flera mål än bara 5 mål.

Kommer i fortsättningen att lägga upp länken till smålandsfotbollen där ni kan se vilken tid målen gjordes och laguppställningen till båda lagen. http://www.smalandsfotbollen.se/spelprogramresultat/?scr=result&fmid=2436441

Dessvärre har jag problem med att lägga upp bilderna denna kväll och hoppas att ni har överseende med detta.

Assyriska IK vill tacka publiken som kom till gårdagens match och hejade fram laget till vinst. Nästa match är nu på Tisdag den 4 Juni borta mot Gnosjö.