Skip to main content

Assyriska IK förlorade sin första match i div 4 Elit mot Tjust IF FF med 0-1. I en match där Assyriska hade flest målchanser och kontrollerade matchbilden, men bollen ville inte gå in i mål.

Första Halvleken :

Första halvleken bjöd inte på en fin fotboll varken från Assyriskar eller Tjusts del. Lagen kände på varann under hela första och knappt några målchanser skapades. I matchminut 25 sprang Lirim förbi deras backlinje och försökte slå bollen till Michell som inte riktigt fick hela sin tyngd med när han skulle skjuta och Tjust målvakt kunde rädda skottet och styra den mot hörna. Tjust spelade smart mot Assyriskas fina fotboll och såg till att Assyriska inte kunde komma runt deras backlinje eller spela igenom bollen till deras forwards. Aram spelar fram en boll till Valle som skjuter från distans och bollen är så när att gå in men återigen så räddar Tjust målvakt bollen. I matchminut 45 så lyckas Tjust komma upp med folk och spelar bollen till deras forwards efter lite flipperspel som skjuter bollen i mål. Tjust leder med 0-1 i första halvleken efter en jämn halvlek.

Andra Halvleken :

Assyriska börjar med boll och man ser nu att laget inte godkänner att man ligger under. Tar tag i matchbilden som vi är vana med att se dem göra och skapar massvis med målchanser. Tjust kommer knappt över deras halvplan för att Assyriska malar på och spelar på ett annorlunda sätt än första. Bollarna kommer fram till  rätt spelare och man kommer runt deras backlinjen med bollen. Målchans efter målchans skapas och Tjust är nu nere på knäna på målvakten, alla spelare i Tjust är på deras halvplan och krigar för att inte släppa förbi Assyriska till att göra ett mål. George som nyligen kom tillbaka från en skada skapar en massa oreda kring deras försvar men det är sista steget till mål som inte går fram. Återigen spelar Aram fram bollen till George som spelar bollen snett bakåt åt en fri Valencia men får aldrig till ett riktigt bra skott och Tjusts försvar kan lugnt sparka bort bollen till inkast. Tjust lyckas stoppa varje boll som kommer nära straffområdet, så Assyriska får fortsätta spela runt bollen inom laget och försöka ta sig in. Lenart spelar fram en boll som Michell fångar upp och drar till på mål men Tjust målvakt som storspelar stoppar även detta. Bollinnehavet må vara 90-10 till Assyriskas fördel, men Assyriska lyckas tyvärr inte göra mål mot Tjust och matchen slutar 0-1.

Nästa match i div 4 Elit spelas mot Mariebo på Rosenlunds IP klockan 19.00 på Torsdag den 16:de Maj. Välkomna ska ni vara.