Skip to main content

Assyriska IK vann matchen mot IK Tord med 3-2 och tar sig vidare i Hyundai Cup till omgång 4. Svårt spelat på Rosenlunds IP denna kväll efter all regn och dimma som befann sig på plan, men ingen utav lagen gnällde utan dem gick ut och gjorde sitt yttersta för att bjuda publiken på en fin derby match.

Första Halvleken :

Svårt att spela boll med så mycket dimma på plan som sagt, men lagen gick ut och kämpade hårt redan i första matchminuten. Vi får se ett annat Tord än försäsongsmatchen, ett Tord som pressar Assyriska till att göra små fel och inte få igång spelet som vi är vana med att se dem spela. Båda lagen kom inte till någon riktig målchans under matchens första 20 minuter, utan man kände mest på  varann och bollen rörde sig mest på mittplan. Tord hade revanschlust och försökte komma runt via kanterna för att slå inlägg men Assyriskas ytterbackar som för dagen var Ashor och James gjorde det väldigt bra och stoppade alla försök till att kunna slå några inlägg. Det var nu efter dessa 20 minuter som Assyriska tog tag i bollen och matchbilden för att försöka få till ett mål. Det lyckades dem med när backlinjen spelade upp bollen till mittfältet som slog en fin passning till Alex på högra kanten som kunde springa och skjuta bollen i mål. 1-0 till Assyriska efter 24 spelade minuter. Assyriska hade det mesta utav spelet efter målet och 10 minuter senare gör Assyriska 2-0 och denna gång är det Walid som får bollen och gör ett snyggt mål. Halvtidsresultatet skrevs till 2-0.

Andra Halvleken :

Den andra halvleken började som den första, inget utav lagen tog initiativet direkt utan man lät varann vårda bollen, men Tord lyckades dock i minut 52 reducera till 2-1 på nick efter ett fint anfall. Assyriska bytte in Richard som var på spelhumör direkt. Richard och George spelade väldigt bra tillsammans och gjorde det svårt för Tords försvar. Assyriska skapade genast många målchanser och tog återigen tag i matchen. George lyckades komma runt deras backlinje och slå ett inlägg men Tords inbytte målvakt kunde rädda skottet ifrån Michel. Richard skapade oreda för Tord när han väl passade bollen till Aram som spelade bollen snyggt mellan Tords backlinje och Richard kunde skjuta på mål men Tords målvakt var återigen med och räddade. Tord försökte få till 2-2 via en kontring men Bahij kom ut rätt och stoppade deras försök till mål, Bahij kastade bollen till Martin som spelade James som i sin tur spelade fram en fri Richard som valde att spela bollen till Michel som enkelt kunde rulla in bollen i mål i matchminut 80. 3-1 till Assyriska och många trodde att det var slut här. Assyriska kunde spela runt bollen inom laget och försökte gå på mål återigen men Tord lyckades stoppa upp detta försökt och kontrade själva in ett mål i matchens slutminut. Domaren blåste i pipan direkt efter Assyriskas avspark och matchresultatet skrevs till 3-2 och Assyriska är nu vidare till omgång 4 i Hyundai Cup.

Assyriska IK vill passa på att tacka er publik som kom till Rosenlunds IP denna regniga kväll. Det värmer i våra hjärtan att så många utav er väljer att komma och se fotbollen Assyriska spelar, sedan vill vi tacka Tord för en bra match och önska dem ett fortsatt lycka till i div 3 denna säsong.