Skip to main content

Omgång 2 utav div 4 Elit spelades under lördagen på Rosenlunds IP, där man återigen fick se det fina spelet som Assyriska IK haft under försäsongen. Resultatet skrevs till 10-2 till Assyriskas fördel.

Första Halvleken :

Assyriska såg inte alls nervösa ut denna dag, pressar och vinner boll högt upp i Hovslätts planhalva och vårdar bollen som vi är vana med att se Assyriska kunna göra. I matchminut 3 driver George upp bollen, gör en spelare och spelar bollen till Michell som också gör en spelare och får syn på Ashor som enkelt gör 1-0 till Assyriska. Det förlösande målet i div 4 Elit hade nu kommit. Efter målet så spelade Assyriska ut hela sitt register. Hovslätt hade det inte lätt denna halvlek. Assyriska förde spelet och hade massvis med chanser till att göra mål på. 2-0 kom i matchminut 12 där Ashor tackade för assisten från Michell med att själv spela fram Michell som på halvvolley sätter bollen i mål.  Publiken som var på plats njöt utav att se Assyriska spela boll. Folk undrade om det var samma lag som förra helgen spelade 0-0 mot Aneby. Assyriska ångade på med att göra det svårt för Hovslätt, Michell gör sitt andra mål i matchen utav en fin dragning utav George som istället för att måla själv släpper fram bollen till Michell och resultatet skrevs till 3-0 i första halvlek.

– Vi pratade innan match att sätta en högpress på Hovslätt för att inte låta dem spela sitt spel, samt att vi skulle vara det bollförande laget och det lyckades vi med, men vi måste göra mål på alla våra chanser vi får – Martin Ishak, Lagledare för Assyriska IK.

_DSC7231_zpsac61e9af

Michell Kamhie som under matchen lyckades med att göra 6 mål!

Andra Halvleken :

I halvlekens första minut blåser domaren för straff åt Assyriska, där Michell stigar fram och skjuter bollen i mål. Ett äkta hattrick utav Michell. Spelet för Assyriskas del blev bara bättre i andra halvleken och 5-0 görs utav Alex Wendmu via en pass av Michell. 6-0 och 7-0 görs också utav Michell, en på straff och en via en framspelning utav Ashor. Hovslätt lyckades dock göra mål via en hörna, där assyriska spelarna förlorade markeringen på. Minuten efter gör Alex 8-1 där Lirim Bilibani som gör ett otroligt piggt inhopp spelar in bollen och Alex kan enkelt peta in bollen. Hovslätt får till en lyckoträff och gör mål på Bahij, 8-2 står det med 5 minuter kvar utav matchen. Michell skulle få göra 6 mål i matchen, framspelad utav Lirim som återigen kommer fram på kanten och spelar bollen till Michell. I matchens sista minut vill inte Michell vara sämre när han väl fått en massa assister till sina mål, så han drar bollen högt i luften där Lirim hoppar högt och nickar in bollen i mål och resultatet i matchen skrivs till 10-2, där Assyriska spelade övertygande hela matchen igenom och fick igång det fina spelet som vi är vana med att se Assyriska spela.

– I halvlek så pratade vi om att göra mål på våra chanser för att inte få in Hovslätt in i matchen och det lyckades vi med ganska bra. Otroligt härligt att våra målskyttar har kommit igång och att Michell Kamhie gjorde 6 mål, men vinsten i sig är en laginsats där det bästa laget förtjänade att vinna. – Martin Ishak, Lagledare för Assyriska IK.