Skip to main content

Assyriska mötte som sagt Sommens AIF i Hyundai Cup (Smålandscupen) i Tisdags och man vann matchen ganska enkelt med 0-8. Assyriska går nu alltså in i omgång 3 utav Hyundai Cup.

Första Halvleken :

Assyriska tar tag i matchen direkt med att skapa en farlig målchans utav Alex i matchminut 2. Alex får en boll framspelad utav Mikael som kommer runt deras backlinje men bollen går i stolpe istället för i mål.  Sommens har svårt med Assyriskas snabba förflyttningar och får inte låna boll väldigt ofta. Första målet i matchen görs utav Michell på straff i matchminut 8, men det var uppspelet i sig som var snyggt. Valon spelar fram en boll till Mikael där han i sin tur gör bort en spelare och tar sig in i straffområdet och blir fälld och Assyriska får straff. Assyriska fortsätter skapa målchanser efter målchanser och får utdelning återigen när Aram slår ett inlägg som Michell säkert trycker dit och 0-2 efter 15 spelade minuter. Sommens krigar på för att bjuda upp till match men Assyriska stoppar deras målchanser och Hampus i Assyriska målet har inte mycket att göra i första halvlek. Richard, Gabriel Benjamin, Alex och Martin försöker alla med att göra mål men Sommens bästa spelare som är målvakten räddar dessa chanser och innan halvleken tar slut så lyckas Michell återigen göra ett äkta hattrick. Får en boll framspelad utav Mikael efter en frispark som Michell enkelt kan skjuta i mål.

– Vi har spelet och leder med 0-3 i första, men vi måste göra flera mål på alla dessa målchanser vi skapar. – Martin Ishak, Lagledare för Assyriska IK.

IMAG0037

Andra Halvleken :

Sommens kommer ut till andra med bättre självförtroende och lyckas skapa första farliga målchansen genom att spela en lång boll till deras  forward som i sin tur löper förbi backlinjen och kommer fri mot Hampus, skjuter bollen mot Hampus bortre men den smiter sig utanför mål. Assyriska gör samma sak där Valon spelar fram bollen till Richard som springer förbi spelare efter spelare och skjuter bollen i mål. 0-4 i ett tidigt skede och Sommens har nu inte så mycket att säga till om. Assyriska har matchen i egna händer och i matchminut 61 och 63 lyckas Richard göra sitt 2:dra mål och Ninos sitt första efter försvarsslarv ifrån Sommen AIF. Assyriska slutar inte där med att skapa målchanser utan fortsätter att mala på för att göra mer mål. Lirim som är otroligt snabb springer förbi backlinjen och gör 0-7 till Assyriska och sitt 4:de mål på 3 matcher. Sista målet i matchen görs utav Ninos efter en frispark som Aram slår utmärkt där Ninos bara behöver sparka in bollen. Match resultatet slutar alltså med 0-8 och avancemang för Assyriska IK i Hyundai Cup.

– Tempot i andra är bättre samt att vi nu gör mål på våra målchanser och det ska fortsätta med.  – Martin Ishak, Lagledare för Assyriska IK.