Skip to main content

Gårdagens match mot Gislaved slutade med vinst till Assyriskas fördel. Det var inget skönspel men laginsatsen avgjorde matchen. 3 sköna poäng åkte med hem till Rosenlund.

Första Halvleken :

15.00 startade matchen igång och två minuter efter att domaren blåst i pipan kom Gislaved igenom på högerkanten och slog in bollen på backen, där Aram försökte rensa bollen men tyvärr gick bollen i mål bakom Bahij och ställningen var 1-0. Efter Gislaveds mål vaknade Assyriska till och började spela runt bollen på backen som vi är vana med att se dem göra. Solen sken men gräsplanen gjorde det svårt stundtals att spela en fin fotboll för båda lagen. I matchminut tio så får Assyriska en hörna där Gislaved inte lyckas få bort bollen utan den letar sig fram till Aram Ibrahim som trycker dit 1-1. Assyriska tar tag i matchbilden och skapar en del farliga chanser, Michell kommer fri mot målvaken, han skjuter och Assyriska spelarna tror på mål, men bollen tar i stolpe och rullar vidare till inspark. I matchminut 35 får Assyriska en hörna som Aram slår och Lirim kommer springandes och nickar in bollen i mål, 1-2 står sig halvleken ut oavsett om Assyriska får flera chanser till att göra 1-3.

– Bra att vi leder med 1-2 eftersom domaren blåser lite för lätt. Gräsplanen gör det inte heller enkelt för oss att spela den boll vi vill, men i andra måste vi komma ut med mer fart. – Martin Ishak, Lagledare för Assyriska IK

IMAG1290

Här kan ni se att gräsplanen inte var i toppskick.

Andra Halvleken :

Andra halvleken hinner knappt starta innan domaren blåser för straff åt Gislaveds fördel. Ingen i Assyriska förstår varför och bollen går i mål, 2-2 och andra halvleken startar som den första gjorde med mål åt Gislaved. Assyriska spelarna tappade inte huvudet för det och skapade målchanser efter målchanser. Domaren blåste lite lätt emot båda lagen och tillät inte lagen att spela bra boll. Minut 70 får Assyriska en hörna och matchbilden återspeglar sig som förra hörnan, Aram slår hörnan och Lirim nickar in bollen i mål och det står 2-3 till Assyriska med 20 minuter kvar. Gislaved började bli trötta och Assyriska tog över matchbilden helt nu, Ashor hade en fin prestation på sin kant och slog in bollen mot straffområdet där Petros bröstade ner bollen till Valencia som i sin tur slog till på volley och bollen letade sig snyggt i mål, 2-4 till Assyriska och Gislaved orkade inte komma tillbaka i matchen, så Assyriska kunde spelade ut matchen till sin fördel.

– Andra halvleken tar vi tag i spelet mer oavsett om inte gräsplanen tillåter oss att spela våran fina fotboll. Men 3 poäng fick vi med oss hem och det njuter vi av. Vill passa på att tacka publiken som kom till Gislaved för att stötta fram oss till vinst. – Lagledare Martin Ishak