Skip to main content
Dagen som vi alla väntat på under denna kalla vintern var kommen. Assyriska IK mot Aneby SK i omgång ett av division 4 Elit. Assyriska kom inte riktigt upp till deras fina spel som vi ofta har sett under försäsongen.

Assyriska IK börjar matchen trögt och rullar inte bollen på backen som dem brukar och har samtidigt inget tålamod. Aneby SK som förra säsongen åkte ur div 3 hade läst på läxan om vart Assyriska IK var sårbara. Matchinledningen bjöd inte på en fin fotboll, varken från Assyriska eller Aneby, bara en massa halvchanser lagen emellan. Men första riktiga farliga chans kom efter trettio minuter in i halvleken där Walid Elkari spelar fram bollen till Martin Dikhou via en hörna, där bollen hade gått in i mål med lite mer tur.  Fem minuter innan halvtidsvila kämpade Aneby på hårt för att få med sig o-1 vid halvtid men Bahij Elias stod för fina räddningar. George Denka-Nissan får en passning som han läckert klackar fram till en lagkamrat som spelar bollen vidare till Richard Harmis som sånär gör 1-0. I slutet av halvleken får Assyriska sin bästa chans när Michell Kamhies frispark går strax utanför målramen och resultatet skrivs till 0-0 efter första halvleken.

– Vi vågar inte vara aggressiva för att vinna tillbaka bollen så snabbt som möjligt när vi förlora boll. Vi har inte den kontroll på matchbilden som vi hade tänkt oss, säger Martin Ishak, Lagledare i Assyriska IK om första halvleken i matchen.
DSC6112

Här kan ni se Lenart Yako i en duell mot Demir Puskas, som tappert spelade bra matchen igenom och utsågs till matchens bästa spelare bland Assyriska IK.

Aneby kom ut efter halvtid och var lite virriga inledningsvis av den andra halvleken. Detta gjorde att Assyriska fick tag i spelet och kunde skapa ett litet tryck under de inledande femton minuterna. Michell Kamhie försökte gång på gång att testa Anebys målvakt, men tyvärr ville inte bollen in i mål. Assyriska spelarna började förlora humöret och började gnälla på domaren samt på varandra inom laget. Men som Michell sa i intervjun, att vi inte skall lägga energi på domaren för att dem ändrar inte sitt beslut, men jag kan förstå att det blir frustrerande när domaren blåser av för offside hela tiden.  Efter tjugofem minuter i andra halvlek försökte Aneby lyfta upp laget och får genom detta lite tryck mot Assyriskas mål. Detta resulterar till att Assyriska blir stillastående samt att Aneby återigen skapar några farliga halvchanser, men Assyriskas försvar gjorde en kanon match rakt igenom. George Nissan var väldigt nära att göra mål efter lite ”flipperspel” i bortalagets straffområde. Aneby kunde få bort bollen och ställa om, för minuten senare så var Aneby mycket nära att skjuta hål på Bahij i målet. Matchens sista fem minuter var Assyriskas, försök efter försökt till avslut eller att spela bollen runt laget fungerade inte eftersom Aneby stod upp bra mot dessa grabbar. Seriepremiären slutade för denna gång 0-0 där jag anser att detta är ett rättvist resultat.

– Kan nog skyllas på premiärnerver i  första halvleken eftersom i andra halvlek spelade vi bättre och vann mer boll. Tråkigt att vi inte kunde vinna matchen för denna stora publik som hade tagit sig hit, Tack ska ni ha och hoppas att ni fortsätter stötta laget, – Martin Ishak Lagledare i Assyriska IK.

DSC6056DSC6058

Vill också passa på att tacka Assyriska FF som kom till Rosenlunds IP efter deras vinst i Superettan mot Ljungskile med 0-1, där dem också försökte heja fram oss till vinst.